GARDIROP MAGAZİN

Cansu Melis Karakuş: Güzelliğin evrimi

Şimdil­erde onu ATV’de yayın­lanan “Eşkiya Dünyaya Hüküm­dar Olmaz” dizisinin Meltem’i olarak tanıy­oruz. Can­su Melis Karakuş, Yedite­pe Üniversitesi’nde sosy­olo­ji okurken bir yan­dan da mod­el­lik yapıy­or­du. Ani bir karar­la girdiği Best Mod­el of Turkey 2014 güzel­lik yarış­masın­da bir­in­ci olduk­tan hemen son­ra, Best Mod­el of the World 2014’te de bu kez ikin­ci olmasıy­la hay­atının tama­men değişe­ceği­ni bilmiy­or­du.

Mod­el­lik kariy­erinde pro­fesy­onel adım­lar­la iler­lerken “Çilek Kokusu” dizisiyle oyun­cu­luğun da kapılarını aralayan Can­su, yap­tığı işi çok cid­diye alan karak­ter­ler­den. Bu neden­le bir yan­dan oyun­cu­luk eğitim­ler­ine de devam etmiş. Geçen yıl “Fi” dizisi ve “Aşk Masalı” filmiyle kariy­eri­ni daha da iler­leten güzel oyun­cu­nun hikayesi­ni din­le­mek için buluş­tuk.

Trençkot: Kevs­er Sarıoğlu
Ayakkabı: Zara

Best Mod­el of Turkey 2014 bir­in­cisi olduk­tan son­ra hay­atın nasıl gelişti?
Tabii ki pro­fesy­onel olarak güçlen­miş ve prestij kazan­mış oldum. Bu da işler­i­mi artırdı ve bana bel­li bir popüler­lik kazandırdı. Beraberinde dizi tek­lifleri gel­di ve “Çilek Kokusu” ile tele­vizy­on dünyası­na gir­iş yap­mış oldum. Bu mesleğe olan ilgim ve sevgim, onun para­lelinde aldığım kam­era önü oyun­cu­luğu der­s­leriyle beraber yetenek­ler­im gelişm­eye basladı. Aslın­da daha önce hay­al­ler­im bam­başkay­dı. Hay­aller sadece moti­vasy­on, inanç ve tutun­mak için­di.

Okuduğum bölüm de, Best Mod­el yarış­ması da, mod­el­lik de, oyun­cu­luk da plan­lı değil­di. Ben­im için hay­at umul­madık kapılar­dan çok fark­lı ve özel, bazen de çok zor­lu ve yoru­cu dünyalara açıldı hep. Ama hep­si çok güzel­di. Oyun­cu­luk­la beraber de kariy­er­imde, özel hay­atım­da, zih­n­imde ve ruhaniyetimde bana bam­baş­ka bir kapı açılmış oldu. Hay­atın akış­ta getirdiği her şeye bayılıy­o­rum. Ve bu akışa tes­lim ola­bilm­eye aşığım. Her anlam­da… Ve gal­i­ba yük­se­leni Koç olan bir Başak bur­cu kadını olarak en büyük sınavım da tes­lim ola­bilmek.

Geçmişte birçok markanın defilesinde seni podyum­da gördük. Ülkem­izde mod­el olmanın zor­luk­ları nel­er?
En büyük zor­luğu, gal­i­ba ülkem­izde mod­el­liğin evrim geçirmek­te olması; yani çok ara­da olmamız. Geçmişten gelen mod­el­lik tanımı ile mod­el­liğin ve modanın glob­alleşme­si arasın­da kıvranıy­oruz şu anda. Mod­el çevresinde kişisel olarak yaşadığım ve şahit olduğum en büyük zor­luk da bu sıra­da insani değer­lerin ihmal edilme­si. Mod­el­lerin manevi ve mad­di olarak sömürülme­si.

Bluz: Mehtap Elai­di
Pan­tolon: Mehtap Elai­di
Ayakkabı: Zara

Mod­el­liğe devam ede­cek misin? Yok­sa kariy­er­ine oyun­cu olarak mı devam etmek istiy­or­sun?
Hay­atın akışının bana nel­er getire­ceği­ni bilmemek ve tes­lim olmak­la bir­lik­te, şu an oyun­cu olarak devam ediy­o­rum. O yüz­den elim­den geldiğince geliştirmek, tüm sevgi­mi, emeği­mi ve ilgi­mi oyun­cu­luğa kanal­ize etmek istiy­o­rum. Ancak böyle olun­ca kendime, yaşamı­ma ve işime değer verdiği­mi hissede­biliy­o­rum. Ve onlar da bana aynı saygı ve değer hissiyle dönüy­or­lar bence. Bu hissin de hay­at­ta­ki gerçek mut­lu­luğun ta ken­disi olduğu­na inanıy­o­rum. 🙂

“Eşkiya Dünyaya Hüküm­dar Olmaz” dizisinde Meltem rolünü can­landırıy­or­sun. Meltem ile karak­ter olarak ben­zeştiği­ni düşünüy­or musun?
Meltem ile ben­zeştiğimiz yön­ler­im­iz de var, çok ayrıştığımız yön­ler de. O çok güçlü, çok ilham veri­ci, çok özel bir karak­ter bence. Ben de hep çok inançla yaşarım ama daha insanım, daha korkağım, daha kalbim­le ve his­ler­im­le davranıy­o­rum. Adan­mışlığı, cesareti, güçlü inancı, özgüveni, kon­trol­lü oluşu, soğukkan­lılığı, pro­fesy­onel­liği ile gerçek bir kahra­man bence Meltem. Verdiği ilham­la bel­ki beni de kur­tar­mıştır.

Herkesin bir stil ikonu veya ilham perisi vardır. Seninkil­er kim­ler?
Ben­im ilhamım inanç, aşk ve yaşa­mak­la ilgili her şey ola­bilir. Dolayısıy­la yaşayan, zaman­sız ve karak­ter, duruş, ruh olarak ken­di içinde bütün olan stil­leri beğeniy­o­rum. Modayı içine sokarak örnek­le­mek gerekirse: Sarah Jes­si­ca Park­er, Vic­to­ria Beck­ham, Nil Karaibrahimgil, Audrey Hep­burn, Aysel Gürel, Lady Gaga gibi…

Elbise: Exquise
Çizme: Net­work

Instagram’daki son pay­laştığın post’lar oldukça beğeni alıy­or. Stil danış­manı ile çalışıy­or musun? Kıyafet çeki­mi yaparken en çok neye dikkat ediy­or­sun?
Hayır çalışmıy­o­rum. Ben­im daha spor, daha min­i­mal, daha casu­al bir stil­im var. Sosyal medya­da ne göster­mem gerek­tiğine hiç kafa yor­muy­o­rum aslın­da. Kendi­mi olduğum gibi, his­set­tiğim gibi yan­sıt­ma odak­lıyım. Dolayısıy­la sadece kıyafet stiliyle değil; aynı zaman­da şarkılar, şiir­ler, yazılar, kita­plar, şakalar, film­ler, dans, eğlence, ken­di içimde nasıl yaşıy­or­sam sosyal medya­da da tüm boyu­tum­la varım. Ama tabii ki dav­etler­den, özel gün­ler­den yap­tığım veya mod­el­lik tavrı içeren post­lar görsel olarak ilgiyi ve beğeni kazanıy­or. Böyle gün­lerde modacı arkadaşlarım­dan veya PR & Show­room ajansların­da­ki arkadaşlarım­dan destek alıy­o­rum. Fotoğraf çekim­lerinde ise sadece kendi­mi içinde iyi his­set­m­eye ve kıyafetin pro­por­siy­on­u­mu, yani vücut ölçü­ler­i­mi doğru ifade etme­sine dikkat ediy­o­rum.

Göm­lek: Jacque­lyns
Etek: Bust2

Gardırobunun olmazsa olmaz parçaları nel­er?
Tabii ki jean’ler, siyah ve beyaz basic tişörtler. Ama over­size kaza­k­ları, sweatshirt’leri ve bu ara midi boy etek­leri de çok seviy­o­rum.

Yurt içi ve yurt dışın­da gizli alışver­iş durak­ların nerel­er?
İnan yok. Çünkü moda sek­törün­den gelmeme rağ­men iti­raf ediy­o­rum ki alışver­işe ve modaya hiç düşkün­lüğüm yok­tur. İhtiya­cımca veya görüp beğendiğim bir şeyler olduğun­da satın alırım, o kadar. Onu da çoğu zaman mümkünse kız kardeşim­den rica eder­im. Ama yakın­larım iyi bilir­ler, bazen kitap alırken biraz savruk davran­abiliy­o­rum ve kon­trolümü kaybe­de­biliy­o­rum.

Göm­lek: 248
Şort: 248
Çizme: Net­work

Sıra­da ne var?
Savaş­mayı bırak­tım. Artık hiç inat­laş­madan büyük bir tes­limiyet, heye­can ve güven­le yaşamın akışı bana ne getirirse kab­ulümdür diy­o­rum. Ve her şey için şim­di­den teşekkür ediy­o­rum. 🙂

Fotoğraf: Ser­hat Hayri
Styling: Çağla Küçükdere­li
Direc­tor: Gülay Özdemir
Prodük­siy­on Sorum­lusu: Mine Gündüz
Saç & Makyaj: Rami Çağlar

Exit mobile version