GARDIROP MAGAZİN

Çağla Şikel, Tuvanam Couture defilesinde

Tuvanam, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul AW 2018/19 kap­samın­da  cou­ture kolek­siy­onunu sun­du. 

Baş­mod­el­liği­ni Çağla Şikel’in yap­tığı defilede Didem Soy­dan ile bir­lik­te 27 manken yer aldı. Defil­eye, Alara Koçibey-Paris Uzan, Ebru Akel, Derya Şen­soy, Fer­han Şen­soy, Songül Öden, Haz­al Kaya, Yağ­mur Tan­rı­sevsin, Merve Boluğur, Emi­na Jahovic, Jülide Ateş, Yasemin Allen, Şey­ma Sub­aşı, Fun­da Arar, İpek Köse gibi iş, sanat ve cemiyet hay­atın­dan bir çok dav­etli katıldı.

Tuvanam AW 2018/19 cou­ture kolek­siy­onu kadının insan olma hakkı­na ve cin­siyet sorgu­la­ması­na maruz kaldığı günümüze ver­ilen bir tep­ki olarak doğuy­or. Yaşamını, ışığını sak­la­yarak sürdürm­eye mecbur bırakılan tüm kadın­lara “I got the pow­er!” mot­to­suy­la sesleniy­or. Tasarım­larını giyen kadın­ların özün­de­ki büyü­leyi­ci ışığın yan­sıt­mayı amaçlıy­or.

Gümüş, altın, platin ve antr­a­sit ton­ların­da met­a­lik kumaşların, uçu­san ve akan form­lar­da kul­lanılarak kadın silue­tinin ön plana çık­tığı tasarım­lar, Tuvana Büyükçı­nar Demir’in ikonikleşmiş klasik form­ları, işleme ve nakış detay­larıy­la güçlü Tuvanam kadınını tamam­lıy­or.

Kolek­siy­on met­a­lik ipekler, tüller, ithal özel doku­lu payetler, jean kom­bin­ler, fark­lı örgüler, kat kat kes­im­leri ile 90’lar ruhunu yan­sıtıy­or. 30 parçadan oluşan kolek­siyon­da­ki fark­lı doku ve boyut özel payet işlemel­er, Tuvanam imza­sı ile el işçil­iği­ni gözler önüne seriy­or.

Hakan Öztürk kre­atif direk­tör­lüğünde gerçek­leşen kolek­siy­onun müzik­leri­ni Mehmet Koryürek/Aksak üstleniy­or. Defilenin kore­ografisi Öner Evez ve Yakup Biçer imza­sı taşıy­or. Defilede ayakkabı ter­cih­lerinde İnci Deri, makya­j­da Mac, Bio­der­ma ve saçlar­da Lore­al destek­leri ile kolek­siy­on sergileniy­or. Tasarım­lar­da kuvvetli zin­cir detay­larıy­la beraber met­al hal­ka küpel­er, zin­cir küpel­er Mon Reve, vin­tage Ray Ban gözlük­ler kul­lanılıy­or.

Exit mobile version