GARDIROP MAGAZİN

Burak Çelik: “Her İnsan Özünde Eşsiz!”

Mod­el­lik­ten oyun­cu­luğa hızlı bir geçiş yapan; tarzı ve duruşuy­la “Vikingler”in Ragnar’ını anım­sa­tan Burak Çelik’in gön­lün­de­ki aslan ise tiy­a­tro. Başarılı oyun­cu ile doğaya yakın duruşunu ve ilham kay­naklarını konuş­tuk.    

Röpor­taj Gülay Özdemir Fotoğraflar Ser­hat Hayri Videografi  Onur Şahi­noğlu Moda Direk­törü Çağla Küçükdere­li Styling Seda Sol­maz Saç Mut­lu Ahmet Sinan  Makyaj Nihal Dinç Prodük­siy­on Mine Gündüz

Best Mod­el of Turkey ve Best Mod­el of the World yarış­maların­da bir­in­ci seçildik­ten son­ra mod­el­lik yap­maya başladın. Nasıl bir dönem­di?
Aslın­da o dönem­leri çok keyif alarak geçirdim. Fakat mod­el­liği hay­atımın hiçbir nok­tasın­da uzun vad­ede yap­mayı düşün­med­im. Çok daha tutkuy­la yak­laştığım mesleğime, oyun­cu­luğa adım attım.

Daha son­rasın­da kariy­er­ine oyun­cu olarak devam etme hikayen nasıl oldu?
Best Mod­el öncesinde ve son­rasın­da oyun­cu­luk ile ilgili tek­lifler almıştım. Fakat bu sek­töre girme­den önce bu dünyanın eğiti­mi­ni ve teknikleri­ni araştır­mak iste­d­im. Alanın­da çok kıymetli isim­ler­den eğitim alma fır­satı yakaladım. Daha son­rasın­da ise ilk diz­im olan “Karagül” pro­je­si ile oyun­cu­luğa adım attım. Tabiri caizse sette pişm­eye başladım.

Kazak Guess / Bore­al Bran­dlift­ing — Mont Hum­mel / Bore­al Bran­dlift­ing — Pan­tolon Net­work / L’appart PR 699 ₺ — Kolye Juju 595 ₺ — Bot Tom­my Hil­figer / Boyn­er 1.119 ₺

Kara Gül’den son­ra Hay­at Sevince Güzel, Kara Yazı, Sevgili Geçmiş gibi ses getiren dizil­erde rol aldın ve şimdil­erde Kuru­luş: Osman dizisinde herke­si kendine ener­jin­le hayran bırakıy­or­sun. Oynadığın karak­ter­le ben­z­er yan­ların var mı?
Açıkçası bugüne kadar oynadığım karak­ter­lerde hep kendim­den bir şeyler bul­dum, bel­ki de şanslıy­dım. Fakat oynadığın karak­terin illa ken­di karak­terin­le örtüşen yan­larının olması her zaman mümkün ola­maya­biliy­or, ki bence bu nok­ta­da oyun­cu­luk ortaya çıkıy­or. Mesela ben kendi­mi iyi bir insan olarak tanım­laya­bilir­im ama bu durum, kötü bir karak­teri oyna­mamı engelle­mez.

Sen aşkı nasıl tanım­larsın? Aşk hay­atının neresinde duruy­or?
Ben aşkın çok tanım­lan­abilir bir duygu olduğunu düşün­müy­o­rum ama aşkın kişinin hay­atı­na poz­i­tif bir ener­ji kat­tığı­na inanıy­o­rum. Aşk bana göre “bir olma” duy­gusudur, tamam­lan­mak­tır diye­bilir­im.

Bugüne kadar çalıştığın, seti en eğlenceli pro­je hangisiy­di?
Açıkçası bu konu­da çok şanslı olduğu­mu söyleye­bilir­im. Bugüne kadar olduğum her set çok key­i­fliy­di. Şu anda içinde bulun­duğum Kuru­luş: Osman setinde müthiş keyif alarak, eğlenerek, fakat bir o kadar da disi­plin çerçevesi içinde çalışıy­oruz.

İyi bir oyun­cu olmanın kod­ları var mı? 
Bence bu işin eğer bir kodu var ise çok çalış­mak ve disi­plin­li olmak­tan geçer diye düşünüy­o­rum.

Oyun­cu­luk­ta hay­al ettiğin yer nere­si? Bir gün mut­la­ka içinde yer almak iste­diğin bir pro­je tarzı (aksiy­on, bil­im kur­gu veya müzikal) var mı? 
Aslın­da uzun zamandır gön­lümde olan fakat setler­den vak­it bulup hay­a­ta geçiremediğim bir isteğim var, o da tiy­a­tro! Umuy­o­rum bu hay­al­i­mi de gerçek­leştirir­im. Ayrı­ca bir gün mut­la­ka biyo­grafi türü bir yapım­da yer almak ister­im.

Trençkot Sey­it Ares 2.150 ₺ — Triko Kip 199 ₺
Pan­tolon Fab­ri­ka 399 ₺ — Bot Ver­sace — Kolye juju 825 ₺ — Bilek­lik Juju 495 ₺

“Doğa ve hayvanlar ile iç içe bir yaşam sürmeyi seviyorum. Sakin ve kendi dünyasında mutlu olan birisiyim. Hayata her zaman pozitif tarafından bakma taraftarıyım. Negatif durumların içinde bile pozitif bir durum olduğunu kendime hatırlatırım. Bardağın her zaman dolu tarafını görenlerdenim.”

Herkesin seni Vikingler dizisin­de­ki Ragnar’a ben­zetmesi hoşu­na gidiy­or mu? Hol­ly­wood ya da ulus­lararası bir pro­je hay­ali kuruy­or musun?
Travis Fim­mel ben­im de çok beğendiğim bir aktör. Yap­tığı işleri sev­erek izled­im. Ancak her insanın ken­di özünde eşsiz olduğunu düşünüy­o­rum. Hollywood’a gelince; şu anda ken­di ülkemde mut­luyum, tabii ki ileride ne ola­cağı bil­in­mez.

Burak Çelik hay­atı nasıl yaşar, hay­a­ta bakış açısı nasıl?
Ben hay­atı sakin ve din­gin yaşa­mayı ter­cih eden birisiy­im. Doğa ve hay­van­lar ile iç içe bir yaşam sürmeyi seviy­o­rum. Sakin ve ken­di dünyasın­da mut­lu olan birisiy­im. Hay­a­ta her zaman poz­i­tif tarafın­dan bak­ma taraftarıyım. Negatif durum­ların içinde bile poz­i­tif bir durum olduğunu kendime hatır­latırım. Bar­dağın her zaman dolu tarafını gören­ler­den­im. 

Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­nakların, seni motive eden şeyler nel­er?
Beni bu hay­at­ta motive eden en büyük para­me­trel­er­den birisi, her daim sahip olduk­ları­na ve ola­madık­ları­na şükret­mek­tir diye­bilir­im.

“Aslında uzun zamandır gönlümde olan fakat setlerden vakit bulup hayata geçiremediğim bir isteğim var, o da tiyatro! Umuyorum bu hayalimi de gerçekleştiririm. Ayrıca bir gün mutlaka biyografi türü bir yapımda yer almak isterim.”

Sosyal medya ile aran nasıl? Beğenerek takip ettiğin ve ya stalk’ladığın isim­ler var mı? 🙂
Sosyal medya­da takip ettiğim ve stalk’ladığım say­falar genelde işim ile ilgili. Örnek ver­mem gerekirse ilginç çek­ilmiş film sah­neleri ve kam­era açıları, vs.

Kürk Out­kast Peo­ple 2.950 ₺ — Eşof­man Altı Calvin Klein / Boyn­er 689,95 ₺ — Postal Tom­my Hil­figer 1.195 ₺

Stili­ni nasıl tanım­larsın? Kıyafet seçi­mi yaparken en çok neye dikkat eder­sin?
İçinde rahat hissede­ceğim kıyafet­leri ter­cih ediy­o­rum. Renk konusun­da daha çok siyah ve pas­tel ton­ları ter­cih ediy­o­rum.

Mart­tan beri hay­atımızın merkezinde yer alan bir pan­de­mi süre­ci yaşıy­oruz. Pan­de­mi yaşam kaliteni nasıl etk­ile­di? Yeniden yasak­ların art­tığı bu döne­mi yal­nız mı sevdiğin biriyle mi geçirmek istiy­or­sun?
Tabii ki herkes kadar ben­im de yaşam kalite­mi etk­ile­di. Elbette ben de bu süre­ci sevdiğim birisiyle geçirmeyi ter­cih eder­im.

Son zaman­lar­da seni en çok heye­can­landıran şey ne oldu? 
Tabii ki şu an hep­imizin gün­de­minde Covid-19 olduğun­dan, aylar son­ra aşının Türkler tarafın­dan bulun­ması beni inanıl­maz heye­can­landırdı, gurur duy­dum.

“Bugüne kadar oynadığım karak­ter­lerde hep kendim­den bir şeyler bul­dum, bel­ki de şanslıy­dım. Fakat oynadığın karak­terin illa ken­di karak­terin­le örtüşen yan­larının olması her zaman mümkün ola­maya­biliy­or, ki bence bu nok­ta­da oyun­cu­luk ortaya çıkıy­or.”

Şu sıralar sev­erek din­lediğin bir şarkı / albüm ve ya şarkıcı var mı?
Ben müzik anlayışı kar­maşık olan birisiy­im. Zaman zaman türkü, caz, bazen arabesk bazen de R&B din­ler­im. Sanıy­o­rum müzik insanın ruh haline göre değişken­lik gösteren bir şey.

Ceket Kip 995 ₺ — Triko Kiğılı 299 ₺ — Pan­tolon Fab­ri­ka 399 ₺ — Kolye Juju 825 ₺ — Bilek­lik Juju 425 ₺ — Yüzük juju 345 ₺ — Bot Hush Pup­pies / Boyn­er 529 ₺

Şim­di sıra­da ne var? 
Açıkçası şunu belirt­mem gerekir ki; pan­dem­i­nin bana öğret­tiği bir şey varsa o da çok uzun vadeli düşün­memek. O sebe­ple artık daha kısa vadeli plan­lar yapıy­o­rum. Şu an hali hazır­da devam eden bir pro­jem var ve bun­dan da çok mut­luyum. Bura­da kendi­mi en ver­im­li şek­ilde ifade etmek tek hede­fim.

Exit mobile version