GARDIROP MAGAZİN

Boyun ve dekolte bölgeniz yaza hazır mı?

Yüzümüz ne kadar genç görünse de boyun ve dekoltem­ize iyi bak­mazsak yaşımızı hemen ele veriy­or. Bu böl­gelerin derisi yüzümüz­den daha incedir ve daha kolay kırışır. Sculp­ture Polikliniği’nden Der­ma­tolog Dr. Bilge Ateş ameliy­at­sız gençleş­menin yol­ları­na dikkat çekiy­or.

 

Güneş ve aşırı solaryum etk­isi­ni ilk önce boyun­da gös­teriy­or. Özel­lik­le boynu­muz gün boyun­ca kıvrılır, kat­lanır, şek­ilden şek­ile gir­er. Gece uyurken bile aynı baskı devam eder. Boyun ve dekoltem­iz güneşte en kolay kuruyan, leke­le­nen ve kırışan böl­gem­izdir. Güneş ve aşırı solaryum etk­isi­ni ilk önce boyun­da gös­teriy­or.

Gıdı oluşu­mu; boyun cildinde gevşeme, boyun ve dekolt­ede güneş ben­leri, et ben­leri gelişme­si, boyun hat­tının bozulup düzen­si­zleşme­si, boyun ve dekolte cildinde renk düzen­si­zliği, boyun ve dekolte böl­gesin­de­ki çizgi­lerin derin­leşme­si ve sayısının art­ması olarak ken­di­ni göster­m­eye başlar. Boyun ve dekolte böl­ge­si ameliy­a­ta gerek kalmadan, kısa sürede sonuç veren medikal estetik uygu­la­malar­la pürüzsüz, can­lı, dinamik bir görünüm kazanıldığını söyleyen Der­ma­tolog Dr. Bilge Ateş, “Boyun ve dekolte gençleştirmesinde günümüzde sık ter­cih edilen estetik uygu­la­maların başın­da mezoter­api ve ışık dol­gusu yön­tem­leri geliy­or. Mezoter­api, boyun ve dekolte böl­gesinde güneş ışığın­dan kay­naklanan hasar­lan­ma ve incelme belir­ti­leri­ni ortadan kaldırıy­or. Cildin eski kalitesi­ni kola­jen liflerin yeniden üre­ti­mi­ni sağla­yarak geri getiriy­or. Boyun ve dekolte böl­gesinde özen gös­ter­ilmeme sonu­cu oluşan kuru­ma ve yıpran­ma belir­ti­leri­ni iyileştiriy­or. Çenenin hemen altın­da­ki yağ fazlalığı olan gıdı oluşu­munu büyük oran­da gidere­biliy­or. Yağ dokusunu parçalayan ve cil­di sıkılaştıra­bilen özel mezoter­api kok­teyl­lerinin cilde uygu­lan­ması ile gıdı ortadan kaldırılıy­or. Boyun ve dekolte böl­gesin­de­ki cilt yeniden yapı­landırılarak, renk düzen­si­zliği gider­iliy­or, boyun ve dekolte böl­ge­si ışıl­dayıp par­lıy­or. Bu zen­gin kok­teyl içerik­leri ile aşağı sarkan ve gevşeyen boyun ve dekolt­ede genç görünüm­lü cilt hat­ları­na tekrar kavuşu­lur” diy­or.

Der­ma­tolog Dr. Bilge Ateş

Mezoter­api bütün anti-aging uygu­la­malar gibi ciltte yaşlan­ma etk­i­leri henüz tam olarak otur­madan önce yani gevşeme, kırışık­lık, sark­ma ve gıdı oluş­ması henüz başlangıç aşa­masın­da iken yapılır­sa oldukça etk­ili gençleştirme başarısı sağ­landığını belirten Dr. Bilge Ateş: “18 yaşın­dan son­ra özel­lik­le yoğun sigara kul­lanımı, aşırı güneş banyosu, boyun­da yağlan­ma, nem­siz cilt gibi prob­lem­ler yaşayan kişil­erde mezoter­api önem­li bir cilt bakım aracı olmalıdır” dedi. Boyun ve dekolte böl­gesin­de­ki derinin göz kapağı derisi gibi ince yapı­da olduğu için yaşı ele veren ilk bölge olduğunu belirten ve bu bölgede cildinde gençleşme etk­isi sağla­narak kişi daha genç görün­me kavuş­tu­ru­la­bile­ceği­ni söyleyen Dr. Bilge Ateş: “Vücud­un en ince kası; kuşak gibi boy­dan boya gıdı böl­gesi­ni kaplar. Bu kas yapısı, yüzün bir­takım mimik­lerinin destek­len­mesinde görev­lidir. Gıdı böl­ge­si, yüzün kilo alıp ver­mesin­den en çok etk­ile­nen yeridir. Kadın­lar­da yaş, erkek­lerde ise kilo prob­le­mi gıdı sark­ması­na yol açıy­or. Gıdı böl­gesinde fazla yağ dokusu olduğu durum­lar­da mezoter­api en etk­ili yön­tem­ler­den biridir. Son yıl­lar­da uygu­lanan Revi­tacare ile mezoter­api etk­ili sonuçlar ver­mek­te­dir. Bu uygu­la­ma­da Revitacare’in iki ürünü kul­lanılır. Cel­lu­care ve Stech­care. Cel­lu­care; vücut­ta­ki yağ birik­in­ti­leri­ni azal­tan kafein, mikro besin­ler ve hyaluronik asit içerir. İçeri­ğind­eki lipoli­tik etken mad­del­er­le yağları ener­ji kay­nağı­na çevirir. Depolanan yağları azalt­maya yardım­cı olur, mikro dolaşımı ve lenf dire­na­jı destek­ler, kutanöz doku­nun dış görünümünü iyileştirm­eye yardım­cıdır. Strech­care; cilt sıkılığını sağla­maya ve deride­ki çat­lak izleri­ni azalt­maya yardım­cı olur, hyalüronik asit, DMAE, mikrobesin­ler ve vit­a­min B5 içerir. Lift­ing etk­isi ile cilde genç ve taze bir görünüm kazandırır. Cilt yeniden sıkılaşır ve çat­lak izleri belir­gin bir şek­ilde aza­lır. Has­tanın duru­mu­na göre 8 – 10 gün aralık­lar­la 4 – 6 seans uygu­lanır ve gözle görülür bir etki sağlar. Bir­in­ci tedavi sean­sın­dan itibaren ciltte par­lak­lık, can­lılık göster­m­eye başlar. Gıdının topar­lan­masını ve böl­genin ince bir görünüme kavuş­ması­na yardım­cı olur” dedi.

30’lu yaşlar­dan son­ra cildin ken­di­ni yenileme süre­ci yavaşla­maya başladığının altını çizen Dr. Bilge Ateş, dekolte böl­gesinin yeniden yapılan­ması ve genç görünümünün kazanıl­masıy­la ilgili olarak ise: “Yıl­lar geçtikçe cilt eski­sine oran­la daha kurudur. Yaşlan­ma, hyaluronik asit mik­tarının zaman­la azal­ması ile başlayan bir süreçtir. Belir­ti­leri ciltte kuru­luk ve kırışık­lık­lar şek­linde ortaya çıkar. Dekolte böl­gesinin derisi ince olduğun­dan bu bölümde ince kırışık­lık­lar ken­di­ni gös­terir. Hyaluronik asit vücut­ta üretilen ve der­im­iz için olmazsa olmaz bir maddedir ve birçok besin­den de alın­abilir. Ancak tıb­bi araştır­malar, gıdalar­la alın­masının yeter­li olmadığını göster­mek­te­dir. Bu duru­mun düzeltilebilme­si için cilde dışarı­dan yeter­li mik­tar­da hyaluronik asit ver­ilme­lidir. Teox­ane Lab­o­ratu­var­larının geliştirdiği Teosyal Işık Dol­gusu esas olarak içer­iği hyaluronik asit olan cilde ışığı yan­sıt­ma kap­a­sitesi­ni geri ver­mek için üretilmiş mezoter­api ve dol­gu teknikleri­ni bir­leştiren patentli yepyeni bir kon­sept­tir. Patentli hyaluronik asit ve yeniden yapı­landır­ma kom­pleksin­den (8 amino asit, 3 antiok­si­dan, 2 min­er­al ve 1 vit­a­min) Amino asitler, vit­a­min ve min­er­aller hücre korun­ması için yeniden yapılan­ma ve hücre yenilen­mesi­ni sağlar. Sonuç olarak ışık dol­gusu cildin nem ve elastikiyeti­ni artırır, cilt can­la­narak par­lak­laşır ve şek­li­ni geri kazanır. Ellere, boyu­na ve dekolt­eye yapılan ışık dol­gusuy­la yıl­ların izleri­ni sak­la­mak mümkün. Amacımız azalmış olan cilt nem­i­ni ve elastikiyeti­ni yer­ine koy­mak, incelmiş ve yıpran­mış cildin kalitesi­ni artır­mak” diye vur­gu­ladı.

Mezoter­api uygu­la­masın­dan son­ra has­tadan has­taya değişmek­le bir­lik­te Işık Dol­gusu orta­la­ma 6–8 ayda bir tekrar­lan­ması gerek­tiğinin önem­li olduğunu söyleyen Dr. Bilge Ateş: “Işık dol­gusu için 3 haf­ta aralık­lar­la 3 seans öner­ilir. Bir­in­ci seanstan itibaren gözle görülür sonuçlar ortaya çıkar” dedi.

Exit mobile version