GARDIROP MAGAZİN

Boyner ile Güzellik Danışmanınız Cepte!

Per­ak­ende mağaza­cılığın öncü­lerinden Boyn­er, “yeni normal”de de alışver­iş deney­im­imizi şekil­lendirm­eye devam ede­cek gibi görünüy­or. Boyn­er Giy­im Dışı & Ayakkabı & Çan­ta Kat­e­go­ri­leri Genel Müdür Yardım­cısı Dilek Çağlayan Değir­men­ci ile Boyner’in “Mas­ter Class” adlı yeni kişiselleştir­ilmiş online güzel­lik danış­man­lığı hizmetinden, 2021’in kozmetik, aksesuar ve ev deko­rasy­onu trend­ler­ine kadar her şeyi konuş­tuk!

Per­ak­ende mağaza­cılık ile yol­larınız nasıl kesişti?
İst­anb­ul Teknik Üniver­site­si Tek­stil Mühendis­liği bölümü mezunuyum. Çalış­ma hay­atı­na Li & Fung’da başladım. Dünya çapın­da tek­stil markaları­na üre­tim yapan bu şir­kette yak­laşık 3,5 yıl görev aldık­tan son­ra Alman Metro Grubu’na bağlı Real Hiper­mar­ketler Zinciri’ne geç­tim ve bura­da fark­lı kat­e­go­ril­erde Satın Alma Yöneti­cisi olarak çalıştım. 2011’de Fran­sız LVMH Grubu’na bağlı Sephora’ya Kat­e­gori Müdürü olarak geç­tim; son­rasın­da Kıdem­li Kat­e­gori Müdürü olarak göre­vime devam ettim. Aralık 2016’da Kozmetik Direk­törü olarak Boyn­er Büyük Mağaza­cılık aile­sine katıldım. Ocak 2021 itibarıy­la Giy­im Dışı & Ayakkabı & Çan­ta Kat­e­go­ri­lerinden Sorum­lu Genel Müdür Yardım­cısı olarak göre­vime devam ediy­o­rum.

Boyn­er, per­ak­ende mağaza­cılık­ta ilk­lerin ismi. Sizin yöneti­cisi olduğunuz kat­e­go­ril­erde son yıl­lar­da nasıl bir strate­ji ve gelişim çizgisi izlen­di?  
Bah­set­tiğiniz gibi Boyn­er olarak per­ak­ende alanın­da ilk­leri hay­a­ta geçiren bir mar­ka olduğu­muz için, üzer­im­ize düşen sorum­lu­luk da her zaman bu doğrul­tu­da oldu. Trend­lerin çok hızlı ve anlık olarak değiştiği bir sek­törde yer alıy­oruz. Bu neden­le yeni­lik­lere hızlı adapte olmak, trendlere yön veren bir mar­ka olmak gerekiy­or. Günümüzde müş­terinin bek­len­ti­leri­ni, istek­leri­ni yakın­dan takip ederek onların ihtiyaçları­na uygun ürün ve hizmet sunan markalar başarılı oluy­or ve olmaya da devam ede­cek.

Pan­de­mi son­rasın­da e‑ticarete olan talep artışı, değişen alışver­iş alışkan­lık­ları gibi birçok konu strate­jimizi ve gelişim çizgimizi şekil­lendirmem­izde büyük rol oynadı. Biz de bu doğrul­tu­da, bünyem­ize kat­tığımız ayakkabı, çan­ta ve kozmetik markalarını ince eleyip sık doku­yarak, müş­teri bek­len­ti ve iç görü­leri­ni dikkate alarak belir­liy­oruz. “Multi­brand” çan­ta deney­i­minde kadın ve erkek kat­e­go­ri­lerinde des­ti­nasy­on ola­cak düzeyde bir hizmet sunuy­oruz. Müş­ter­i­ler­im­izi, düny­a­ca ünlü markalar­dan, ken­di oluş­tur­duğu­muz özel kolek­siy­on­lara kadar her tarza uyum sağlay­a­cak geniş bir ayakkabı yel­paze­si ile buluş­tu­ruy­oruz. Güneş gözlüğü ve ulaşıla­bilir lüks mücevher­at­ta da kaliteyi, markayı ve eşsiz bir servisi, Boyner’e özel avan­ta­jlar­la bir araya getiriy­oruz. Aynı zaman­da Boyn­er Evde kat­e­gorim­izin özel, yeni­likçi ve trendy kolek­siy­on­larıy­la da sek­törde önem­li bir ihtiy­a­ca yanıt veriy­oruz. Lüks kozmetik sek­töründe mar­ka ve ürün çeşitlil­iğinin yanı sıra, uzman per­son­e­lim­iz ve hizmet anlayışımı­zla fark yaratarak pazara lid­er­lik yapıy­oruz. Özel­lik­le lüks kozmetiği geniş kitlel­er için erişilebilir hale getirdik! Son yıl­lar­da avan­ta­jlı kozmetik alışver­işinin yurt dışın­dan veya güm­rük­süz satış alan­ların­dan yapıla­cağı algısını değiştirdik.

Pan­de­mi ortamın­da mağazalara gelmek iste­meyen­leri de düşündünüz mü? Ben­z­er bir hizmeti online olarak da vere­cek misiniz?
Tüketi­ci­lerin alışver­iş alışkan­lık­ların­da gözle görülür fark yaratan pan­de­mi süre­ci, birçok sek­tör gibi kozmetik ve kişisel bakım sek­törünü de etk­ile­di. Hep­imizin ilk defa deney­im­le­mek duru­mun­da kaldığı pan­de­mi sürecinde tüketi­ci alışver­iş alışkan­lık­larını yakın­dan izledik. Tüketi­cil­er pan­de­mi sürecinde ihtiy­a­ca yöne­lik alışver­iş­leri­ni ağır­lık­lı olarak e‑ticaret sitelerinden gerçek­leştir­di. Biz de bu süreçte onların alışver­iş deney­im­leri­ni daha key­i­fli hale getirmek için sun­duğu­muz hizmetlere her geçen gün bir yenisi­ni ekle­mek için çalış­malarımızı sürdürüy­oruz.

Boyn­er Giy­im Dışı & Ayakkabı & Çan­ta Kat­e­go­ri­leri Genel Müdür Yardım­cısı Dilek Çağlayan Değir­men­ci

Mağazalara gelmeyi ter­cih etmeyen müş­ter­i­ler­im­izi e‑ticaret sitem­iz boyner.com.tr aracılığıy­la kozmetik ve kişisel bakım alanın­da özel tavsiye ala­bile­cek­leri, kendi­leri ve sevdik­leri için en uygun ürüne ulaş­maları­na yardım­cı olan güzel­lik danış­man­larımız ile buluş­tu­ruy­oruz. Mar­ka uzman­larımı­zla müş­ter­i­ler­im­ize çok özel, kişiselleştir­ilmiş hizmetler sunuy­oruz. Bun­lar­dan bir tane­si de “Mas­ter Class” dediğimiz online aksiy­on. Müş­ter­i­ler­im­ize, özel olarak geliştirdiğimiz bir aplikasy­on üzerinden görün­tülü olarak ulaşıy­oruz. Öncesinde de müş­ter­im­ize kul­landığı ya da kul­lan­mak iste­diği ürün­lerin tek kul­lanım­lık sam­ple ürün­leri­ni yük­sek hijyen ted­bir­leri ile gön­deriy­oruz. Görün­tülü hizme­timiz kap­samın­da uzman­larımız aracılığıy­la ilgili ürün­ler­le can­lı olarak uygu­la­ma yap­mayı öğretiy­oruz. Uygu­la­manın ardın­dan müş­ter­im­iz alışver­iş yap­mak istiy­or­sa ona iki alter­natif sunuy­oruz. Bun­lar­dan ilki olan Hopi mobil ödeme sis­temiyle müş­ter­im­iz alışver­işi­ni kolay bir şek­ilde tamam­laya­biliy­or. Bir diğeri de mobil kasalarımız aracılığıy­la sun­duğu­muz alter­natif. Görevli arkadaşımız direkt olarak müş­ter­im­izin evine giderek satın aldığı ürün­leri tes­lim ediy­or. Ödemesi­ni de mobil kasa aracılığıy­la temin ediy­or. Yani artık güzel­lik ve kişisel bakım için de hizme­timizi müş­ter­i­ler­im­izin kapıları­na kadar götürüy­oruz diye­bil­i­riz?

Pan­demide alışver­iş merkezine git­mek iste­meyen ya da günün yoğun tem­po­sun­da ekstra zaman kazan­mak isteyen müş­ter­i­ler­im­iz boyner.com.tr üzerinden verdik­leri sipar­işlerde mağaza tes­li­matı ya da arabaya tes­li­mat seçenek­lerinden biri­ni ter­cih etmeleri duru­mun­da, mağaza ortamı­na girme­den sipar­iş­leri­ni tes­lim ala­biliy­or­lar. Aynı zaman­da tes­li­mat hizmeti kap­samın­da getirdiğimiz bir yeni­lik olan Boyn­er Express’in tar­ih ve saat opsiy­on­larıy­la, kapı­da nakit ve kre­di kartıy­la ödeme seçenek­leriyle ödeme ve tes­li­mat kolaylık­ları sunuy­oruz.

Online alışver­işin çok yük­seldiği bir döneme tanık­lık ediy­oruz. Bu dönemde kadın­lar en çok ne satın aldılar?
Müş­ter­i­ler­im­izin evde daha fazla vak­it geçirdiği bu dönemde hem kendi­leri hem de yaşam alan­larıy­la daha çok ilgilendik­leri­ni görüy­oruz. Nem­lendiri­ci ve bakım krem­leri, son dönemde kozmetik kat­e­gorisin­de­ki en yoğun ilgi gören ürün­ler olarak öne çık­tı. Kişisel bakımın öne­mi art­tıkça, biz de strate­jimizi bu alan üzer­ine yoğun­laştırdık. Bir yan­dan müş­ter­i­ler­im­izi en doğru ürün­ler­le buluş­tu­rurken, bir yan­dan da onlara fay­dalar sağla­maya çalışıy­oruz. Örneğin kozmetik ve cilt bakım uzman­ları, Insta­gram say­famız­dan yapılan online pay­laşım­lar üzerinden cil­dine önem veren kadın­ların soru­larını yanıtlıy­or.

Insta­gram üzerinden yapılan pay­laşım­ların geri dönüşü nasıl?
Insta­gram say­famızı, kişisel bakım konusun­da da bil­giler verdiğimiz bir medya kanalı gibi kon­um­landırıy­oruz. Nail-Art uygu­la­maların­dan cilt bakım içerik­ler­ine ve makyaj ipuçları­na kadar birçok konu­da alanın­da uzman isim­ler­le iş bir­liği yaparak bil­gilendiri­ci pay­laşım­lar gerçek­leştiriy­oruz.

Bu yıl aksesuar ve kozmetik depart­man­ların­da baş­ka ne gibi yeni­lik­ler bizi bek­liy­or? Katılan yeni markalar, mağazalarınız­da öne çıkardığınız yeni trendler nel­er?
Pan­de­mi sürecinde ken­di­ni daha iyi his­set­mek ve moti­vasy­onunu yük­selt­mek isteyen pek çok kişi kişisel bakım­larını daha düzen­li hale getir­erek ruti­n­ler­ine yeni ürün­ler ekle­di. Aynı zaman­da kul­landık­ları ürün­lerin içer­iğinin doğal olması­na, veg­an ya da organik olması­na dikkat eden müş­teri grubu­muzun oranı da hatırı sayılır düzeyde artış gös­ter­di. Biz de onların tale­p­leriyle dünya çapın­da sevilen markaları bünyem­ize katıy­oruz. Son olarak Pel­care ve Gul­sha markalarını mağazalarımız­da ve boyner.com.tr’de müş­ter­i­ler­im­i­zle buluş­tur­duk. Pan­de­mi son­rası güve­nilir ve servis odak­lı alışver­işin adresi olarak mar­ka port­föyümüze cilt bakımın­da pro­fesy­onel salon­lar­da ver­ilen servisi de sağla­mak amacıy­la yine Kore güzel­lik sır­ların­dan esin­lenerek cilt bakım alet­leri ve ener­ji içerik­li cilt bakım taşları ekledik. Lebody gibi birçok özel markanın ürün­leri­ni Boyn­er mağazalarımız­da ve boyner.com.tr’de keşfede­bilirsiniz.

Boyn­er olarak tasarım­cı iş bir­lik­ler­im­izi de tüm hızıy­la sürdürüy­oruz. Bunun en güzel örnek­lerinden biri, illüs­tratör ve tasarım­cı Cey­lan Kolat tarafın­dan kuru­lan Fon­fique markasıy­la hay­a­ta geçirdiğimiz ve müthiş aksesuar­lar sunan Fon­fique for Boyn­er kolek­siy­onu. Bunun­la bir­lik­te doğay­la iç içe yaşayan­lar için Nation­al Geo­graph­ic markasıy­la çok key­i­fli bir kadın ve erkek san­dalet kolek­siy­onu oluş­tur­duk. Ayrı­ca Boyn­er özel markalarımız­dan Fabrika’nın ilk­ba­har-yaz ayakkabı çan­ta kolek­siy­onu, sezona oldukça iddi­alı bir gir­iş yap­tı. M. Valenti­no, Armani Exchange, Ver­sace Cou­ture Jeans, Love Moschi­no, Desigual, DKNY, Karl Lager­feld, Ralph Lau­ren gibi markaların çan­ta­ları da müş­ter­i­ler­im­iz­den oldukça talep görüy­or. Boyn­er Evde kat­e­gorim­i­zle de müş­ter­i­ler­im­izi bany­o­dan yatak odaları­na evlerinin her alanı için ilham veri­ci ürün ve markalar­la buluş­tu­ruy­oruz.

2021’in güzel­lik ve bakım trend­ler­ine dair bize ne söylersiniz?
Cilt bakım ürün­leri içinde son döne­min bakım trend­lerinde tek kul­lanım­lık maskel­er, doğal içerik­li ürün­ler, cil­di besleyen ve yenileyen C vit­a­mi­ni serum­ları, hyaluron­ic acid, salyan­goz kre­mi gibi ürün­ler öne çıkıy­or. Bu ara­da yaz mevsi­minin de yak­laş­masıy­la C vit­a­mi­ni içerik­lerinin kul­lanımının azaltıl­masını ve özel­lik­le SPF seviye­si yük­sek ürün­lerin kul­lanıl­masını öner­iy­oruz. Yaşı ne olur­sa olsun tüm kadın­lar ren­garenk, güzel koku­lu ve caz­i­beli kozmetik dünyasın­da alışver­iş yap­mayı çok seviy­or. Ancak söz konusu cilt olduğun­da, kozmetik alışver­işinde dikkat edilme­si gereken­leri unut­ma­malı. Önce­lik­le, han­gi cilt bakım ürününü kul­lanacağınız; fiy­atı, içer­iği ya da yaşını­zla ilgili değil, tama­men cilt tip­ini­zle ilgi­lidir. Bu neden­le tüketi­ci­lerin cilt tip­leri­ni öğren­mesinde ve cil­dinin ihtiyaçları­na göre ürün seçmesinde fay­da var. Boyn­er kozmetik rey­on­ların­da, her biri alanın­da uzman danış­man­larımı­zla tüketi­ci­ler­im­ize bu konu­da da servis veriy­oruz. Tüm müş­ter­i­ler­im­iz, ken­di cilt tip­ler­ine en uygun cilt bakım ve makyaj ürün­ler­ine servis danış­man­larımız aracılığıy­la ulaşa­bilir. Soğuk kış gün­lerinin olum­suz etk­i­lerinden arın­mak, bahar­la bir­lik­te yenilen­mek ve ken­di­ni şımart­mak isteyen tüm kozmetik sev­er­leri mağazalarımıza ya da boyner.com.tr’ye bek­liy­oruz ?

Exit mobile version