GARDIROP MAGAZİN

Bitkisel Kolajen ile Sonsuz Gençlik

Son yıl­lar­da söz konusu güzel­lik olduğun­da bitkisel içerik­lerin yük­selişine tanık­lık ettiğimiz yad­sı­na­maz bir gerçek. Daha sıkı ve can­lı bir cilde sahip olmamıza yardım­cı olan doğal içerik­lerin gücünü ve bitkisel kola­jen kon­santresi­ni keşfet­m­eye ne der­siniz?

Doğa ve çevre bil­incimizin giderek art­tığı, haliyle doğal güzel­liğin de trend olarak ön plana çık­tığı bu gün­lerde, bakım ruti­n­i­mizde nel­er kul­landığımıza ve ter­cih ettiğimiz ürün­lerin içerik­ler­ine karşı daha da dikkatli bir hale geliy­oruz. Durum böyle olun­ca piyasaya çıkardığı ürün­lerde başrolü doğal içerik­lere veren markalara karşı ilgimiz giderek artıy­or. Zira gerek antiok­si­dan gerekse kola­jen yönün­den zen­gin olan bitkisel içerik­ler, arzu ettiğimiz gibi daha dol­gun ve sıkı bir cilde sahip olmamıza yardım­cı oluy­or.

Kolajenin Gücü Adına!

Kola­jen, vücudu bir ara­da tutan ve ade­ta tutkal göre­vi gören en önem­li pro­tein olarak biliniy­or. Yapılan araştır­malar kola­jenin cilt elastikiyeti ve nem­i­ni art­tırdığını, hat­ta saç kök­leri­ni bile yenilediği­ni gözler önüne seriy­or. Ancak yaşın iler­leme­siyle bir­lik­te cildin iç tabakaların­da kola­jen kay­bı mey­dana geliy­or, cilt esnek­liği­ni kay­bet­m­eye başlarken hasar görm­eye açık hale geliy­or. Haliyle elastikiyeti­ni kaybe­den ve yaşlan­ma belir­ti­leri gösteren ciltte kırışık­lık­lar mey­dana geliy­or.

Yaş aldıkça yıl­lara mey­dan oku­mak isteyen; ger­gin, can­lı ve dinç görü­nen bir cilde kavuş­mak isteyen­lerin yardımı­na kola­jen takviyeleri yetişiy­or. Kozmetik alanın­da da sık­lık­la ter­cih edilen, en hit krem ve serum­lar­da karşımıza çıkan kola­jen, elastin pro­tei­ni ile bir­lik­te cilde esnek­liği­ni sağlıy­or. Ayrı­ca gerek kola­jen dol­gu­larını uygu­lat­manın gerekse tablet­lerin ya da şase form­larının yaygın hale geldiği bu gün­lerde bakım ruti­ninde içer­iğinde bitkisel kola­jen kon­santre­si olan cilt bakım ürün­leri ile ahududu, böğürtlen, yaban mersi­ni, por­takal, çilek, ıspanak ve tatlı patates gibi meyve ve sebzelerin gücün­den yarar­lan­mak önem teşk­il ediy­or.

Bitkisel Devrim: Yves Rocher Lifting Végétal

Cilt bakımın­da ade­ta mucizel­er yaratan kola­jenin bitkisel kon­santre­siyle arzu ettiğiniz bir cilde sahip ola­bilirsiniz. İşte tam da bu nok­ta­da sizi, hay­atınızı kur­tara­cak bir bakım serisi ile tanıştıralım: Yves Rocher Lift­ing Végé­tal.

Doğaya ade­ta saygı duruşun­da bulu­nan Yves Rocher, bu ilhamını içer­iğin­de­ki bitkisel aktif Yaban Aju­ga otu­nun eşsiz gücüyle ortak bir pay­da­da buluş­tur­duğu yeni Lift­ing Végé­tal serisi ile karşımıza çıkıy­or. Gücünü La Gacilly’deki botanik bahçelerinden alan Yaban Aju­ga otun­dan elde edilen bitkisel kola­jen, bit­ki özünü koru­mak için patentli, %100 doğal özümseme teknolo­jisiyle elde ediliy­or. Yaşlan­ma karşıtı cilt bakımın­da ade­ta devrim yaratan bu seri, patentli kon­santre for­mülüyle sark­may­la mücadele ederken; düzen­li kul­lanım ile yüz ovali­ni yeniden şekil­lendiriy­or, cil­di sıkılaştırarak dol­gun bir görünüm sağlıy­or ve kabusumuz haline gelen kırışık­lık­ları azaltıy­or. Cilt­te­ki kola­jen ağlarını yeniden yapı­landıran seri,  elastin sen­tezi­ni uyarırken hücrelerin sıkılaş­ma gücünü art­tır­mayı vadediy­or.

Kozmetik dünyasın­da etik duruşun ve sürdürülebilir­liğin gün­demde olduğu bu gün­lerde, Lift­ing Végé­tal serisinin doğaya ve cilde saygılı for­mülü ile paraben, silikon ve min­er­al yağ içer­mediği­ni belirt­mem­izde de fay­da var. Ayrı­ca geri dönüştürülebilir cam şişe ve kavano­zları, sürdürülebilir orman­lar­dan elde edilen kar­ton ambal­a­jlara sahip. Gelin seride­ki beş özel ürüne daha yakın­dan bakalım…

Lifting Vegetal Sarkma Karşıtı Dolgunlaştırıcı Ultra Konsantre Serum

Bu özel serinin  özel olarak geliştir­ilen for­mülüyle dikkat çeken ve sabah akşam kul­lanılan seru­mu, düzen­li kul­lanım ile sark­maları ortadan kaldır­maya yardım­cı oluy­or, cil­di güçlendiriy­or ve anın­da sıkılaştır­ma hissi veriy­or. Koruyu­cu ultra kon­santre lik­it dokusu ve %98’den fazla doğal içer­iğiyle cil­di­nize hak ettiği bakımı sunuy­or.

Lifting Vegetal Sarkma Karşıtı Gündüz Kremi

Yaban Aju­ga otun­dan elde edilen bitkisel kola­jen­le oldukça hızlı sonuç veren krem, nem­lendiri­ci dokusu ile ciltte hoş bir his uyandırırken doğal içer­iğiyle cil­di­nize eşsiz bir bakım sunuy­or. Yüz ve  boyun böl­g­e­nizi hede­fleyen bu ürün, cil­di­nizi dol­gun­laştırırken kırışık­lık­larınızı azaltıy­or ve yeniden belir­gin hale gelmiş yüz hat­ları­na kavuş­tu­ruy­or.

Lifting Vegetal Sarkma Karşıtı Dolgunlaştırıcı Likit Işıltı Bakımı

 

Fer­ahlatıcı lik­it dokusu ile ön plana çıkan ve yüz ve boyun böl­ge­sine özel geliştir­ilen bu lik­it bakım cil­di dol­gun­laştırırken par­lak­lığını ve ışıltısını art­tır­mayı hede­fliy­or. Sabahları serinin dol­gun­laştırıcı seru­mun­dan son­ra uygu­landığın­da eski can­lılığa kavuşan ve ışıl­dayan bir cilt sunuy­or.

Lifting Vegetal Sarkma Karşıtı Dolgunlaştırıcı Gece Kremi

Sabah uyandığınız­da ayna­da daha genç bir cilt görm­eye hazır mısınız? Lift­ing Végé­tal Sark­ma Karşıtı Dol­gun­laştırıcı Gece Kre­mi de işte tam bu nok­ta­da devr­eye giriy­or; derin­leme­sine can­lan­mış, daha sıkı ve pürüzsüz bir cilt ile uyan­manızı sağlıy­or. Yoğun bal­sam dokusu ile bir aylık kul­lanım sonun­da bile cildin kay­bet­tiği sıkılığı ve esnek­liği geri kazandırıy­or.

Lifting Vegetal Sarkma ve Torbalanma Karşıtı Canlandırıcı Göz Kremi

bakımı hak ediy­or. Göz çevresinde oluşan koyu hal­kalar ve göz altı tor­balarıy­la savaşan can­landırıcı göz kre­mi, fer­ahlatıcı ve nem­lendiri­ci jel dokusuy­la ciltte güzel ve fer­ah bir his bırakıy­or. Kul­lanıldığı andan itibaren aydın­lık bir göz çevre­si sunan krem, şişkin­lik­leri azalt­mayı ve göz­leri can­landır­mayı başarıy­or.

 

Exit mobile version