GARDIROP MAGAZİN

American Hospital The Bodrum Cup 31. yılını bir ilkle kutluyor

Her yıl Türkiye’nin tanıtımın­da önem­li rol üstle­nen Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup için geri sayım başladı. Yalıkavak Mari­na’nın ana spon­sor­luğun­da düzen­le­nen Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup 21–26 Ekim tar­ih­lerinde deniz mer­ak­lılarını nefes kesen yarışlar ve çeşitli etkin­lik­leriyle Bodrum’­da bir araya getiriy­or.

Her yıl yer­li ve yabancı bin­lerce deniz mer­ak­lısını ekim ayın­da Bodrum’­da bir araya getiren Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup’ın bu yıl­ki pro­gramı bel­li oldu. Yalıkavak Mari­na’nın ana spon­sor­luğun­da 31.‘si düzen­le­nen Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup’ta 5 muhteşem yarış etabı ve çeşitli etkin­lik­ler, 180’den fazla tekneyi, 1.500’den fazla deniz­ciyi ve 10.000’in üzerinde katılım­cıyı bek­liy­or.

Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup, bu yıl kazananı­na anlam­lı bir ödül takdim ede­cek. Yarışların bir­in­cisi, Anıtk­abir’in ve İsveç Par­la­men­to­su’­nun rölye­fleri­ni yapan, düny­a­ca ünlü heykeltıraş İlh­an Koman’ın Son­suz Sütun eserinden esin­lenerek yapılan ödülün sahibi ola­cak.

Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup’ın bu yıl­ki pro­gramın­da yarışların yanı sıra böl­genin en lezzetli yemek yarış­ması Mavi Yol­cu­luk Mut­fağı Yemek Yarış­ması da yer alıy­or. 24 Ekim Perşem­be günü, Metro Etabı’nın ardın­dan düzen­lenecek olan yarış­ma­da, uzun yıl­lar­dan bu yana Mavi Yol­cu­luk sefer­ler­ine çıkan deniz­ci­lerin keşfet­tiği ben­z­er­siz lezzetlerin gizli tar­i­fleri açığa çıka­cak.

Ameri­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup, bu yıl düny­a­ca ünlü heykeltıraş İlh­an Koman’ın eser­leri­ni 1905’te İsveç’te yapılan 114 yıl­lık gemisi Hul­da’nın içinde ilk defa Bodrum’­da sergileye­cek. Bu yüzen ser­gi, 10.00–20.00 saat­leri arasın­da hal­ka açık ve ücret­siz ola­cak. Ayrı­ca Hul­da, Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup’ın git­tiği tüm yer­lere teknel­er­le bir­lik­te hareket ederek sanat esin­tisi­ni tüm Bodrum’­da estire­cek. Hul­da, serginin yanı sıra 22 Ekim 2019 Salı günü gerçek­leşe­cek olan Mimar Nevzat Sayın söyleşisi gibi fark­lı etkin­lik­lere de ev sahipliği yapacak.

Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup, her yıl olduğu gibi sosyal sorum­lu­luk çalış­maları­na devam ediy­or. Bodrum Sağlık Vak­fı Begonvil Özel Eğitim ve Reha­bil­i­ta­sy­on Merkez­i’nde eğitim gören çocuk­ların bayrak boya­ma etkin­liğinde çocuk­ların boy­adık­ları bayrak­lar yarış sırasın­da yat­lara asılıy­or ve yarış boyun­ca yat­lar­da dal­ga­landırılıy­or. Öğren­cil­er aynı zaman­da etkin­lik­te mis­afir edil­erek yarış deney­i­mi­ni yaşıy­or.

Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup Orga­ni­za­sy­on Komite­si Başkanı Süley­man Uysal, “30 yıl boyun­ca sürdürdüğümüz bir anlayış var: The Bodrum Cup, bir yelken yarışın­dan çok daha fazlası. Bodrum­lu gençler olarak çık­tığımız bu yol­da çok anlam­lı destek­ler aldık. Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup, bu destek­ler sayesinde sadece bu ülkenin değil, Avru­pa’nın en büyük yelken yarışı olmak üzere yola çık­tı. Geçen yıl Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup tam 53 mily­on kişiye ulaştı. Her geçen yıl The Bodrum Cup’ın kap­sama alanını genişlet­m­eye ve katılım­cı sayısını artır­maya devam ediy­oruz. Her sene yelken­li ve yabancı katılım oranımız artıy­or. Bu sene de 180’den fazla yat, 1.500’den fazla deniz­ci ve 10.000’in üzerinde katılım­cının bizler­le bir­lik­te Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup ruhunu tüm dünyaya yay­masını hede­fliy­oruz. Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup, tüm bu süre boyun­ca kök salmış bir etkin­lik haline gel­di. Bu yıl, Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup’ın kazananını çok özel bir sür­priz bek­liy­or. Orga­ni­za­sy­on­u­muzun bu yıl­ki bir­in­ci­sine, İlh­an Koman’ın Son­suz Sütun adlı eserinden esin­lenerek yap­tırdığımız ödülü takdim ede­ceğiz. Bu yıl dünyanın en büyük sev­gi çem­beri­ni Kisse­bükü’nde tekrar yap­mak istiy­oruz. Kisse­bükü koyu, bin­lerce yıl­lık bir tar­i­hin güzel­lik­leri­ni ve sır­larını içerisinde barındırıy­or. Biz de The Bodrum Cup’­ta ülkem­izin bu eşsiz güzel­liğine dikkat çek­mek ve onu tüm dünyaya tanıt­mak istiy­oruz” dedi.

Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup Onur­sal Başkanı Erman Aras da “Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup aile­si olarak, bizler de baş­ka bir plat­for­m­da 31 yıldır mücadele veriy­oruz. Yatçılık ve deniz sek­törünü ülkem­izin hak ettiği seviy­eye çıkar­mak, deni­z­ler­im­izi ve koy­larımızı koru­mak için çaba sarf ediy­oruz. Bizler mil­li bir görev aşkıy­la bu orga­ni­za­sy­onu yapıy­oruz. Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup ile yeni nes­lin deniz­cil­iği sevme­sine ve eğitimine bu orga­ni­za­sy­on­u­mu­zla katkı sağlıy­oruz. Sanat ve Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup bir­bir­ler­ine çok yakışıy­or. İlerleyen zaman­lar­da sanatçılarımızı Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup aile­siyle daha sık buluş­tu­ra­cağız.” dedi.

Bodrum Amerikan Has­tane­si Başheki­mi Yusuf Babay­iğit ise görüş­leri­ni şu şek­ilde dile getir­di: “Vehbi Koç Vak­fı Sağlık Kuru­luşları, sağlık alanın­da­ki hizmet anlayışı ile spor, kültür-sanat ve eğitim alan­ları­na katkı sağla­mak­tadır. Sporun da iyileştirme üzerinde­ki etki ve öne­m­i­nin bil­incin­den hareke­tle ülkem­izin sportif başarı potan­siyelin­in ortaya çıkarıl­ması için üzer­im­ize düşen görevler olduğunu biliy­oruz. Bu doğrul­tu­da, geçtiğimiz yıl Amerikan Has­tane­si yelken sporuna destek ver­erek The Bodrum Cup’ın isim spon­sor­luğunu üstlen­di. The Bodrum Cup ve Amerikan Has­tane­si’nin buluş­ması güçlü bir sin­er­ji yarat­tı. Bodrum Amerikan Has­tane­si olarak biz de bu etkin­liğin bir parçası olmak­tan büyük mut­lu­luk duyuy­oruz.”

Yalıkavak Mari­na Direk­törü Deniz Akaltan, “Dünyanın en iyi süpery­at mari­nası olarak, böl­gem­izin en önem­li deniz­ci­lik orga­ni­za­sy­on­ların­dan biri olan Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup’ın ana spon­soru olmak­tan ve Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup yarış­macılarını ve tekneleri­ni mari­namız­da ağır­la­mak­tan büyük mut­lu­luk duyuy­oruz. Mavi yol­cu­luğun başladığı ve dünyanın en güzel yatçılık des­ti­nasy­on­ları arasın­da gös­ter­ilen muhteşem kıyılarımız­da 31. kez düzen­lenecek ve mari­namız­da tamam­lanacak olan bu heye­can dolu etkin­lik ile Bodrum’un ve özel­lik­le Yalıkavak Mari­na’nın sadece yaz sezo­nun­da değil, kış sezo­nun­da da ter­cih edilen lokasy­on­lar­dan biri olduğunu görmek mut­lu­luk veri­ci. Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup katılım­cıları­na ve konuk­ları­na unutul­maz bir deney­im yaşat­mak için hazırız” diy­erek yak­laşan yarış için heye­canını dile getir­di.

Türkiye’nin tanıtımın­da önem­li rol üstle­nen Akd­eniz’in en büyük deniz fes­ti­vali Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup’a, spon­sor olmak­tan büyük mut­lu­luk duy­duk­larını dile getiren Hapimag Sea Gar­den Resort Genel Müdürü Kerem Demirkol, “Bun­dan tam 25 yıl önce kapılarını açan, Ege Böl­ge­si’nde en büyük kap­a­sit­eye sahip olan tesisimiz; her zaman spor, kültür-sanat ve gas­trono­mi alanın­da etkin­lik­lere ev sahipliği yapıy­or ve destek veriy­or. Bunu bir toplum­sal sorum­lu­luk olarak görüy­or ve çok önem­siy­oruz. Gelenek­sel hale gelen Lezzet Gün­leri fes­ti­val­im­iz, Hasat Gün­leri etkin­liğimiz, destek­lediğimiz Tar­i­hi Batı Anadolu Ral­li’si, İsviçre Gün­leri, Bodrum Türk Film­leri Fes­ti­vali dahil birçok etkin­liğimiz ile konuk­larımıza da unuta­may­a­cak­ları deney­im­ler yaşat­mayı önem­siy­oruz. Önümüzde ev sahipliği yapacağımız Ulus­lararası Aqua­mas­ters Yüzme Şampiy­onası var. Heye­can­la bek­liy­oruz” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup, Türkiye’nin kıyılarının yatçılığa ve yelken kul­lanı­ma uygun olduğunu gösteren bir etkin­lik. Yat tur­izmine ve üre­timine katkı­da bulu­nan, Char­ter yat­ların­da yelken kul­lanıl­masını sağlayan bir sosyal sorum­lu­luk pro­je­sidir. Sanatın, müz­iğin ve söyleşi­lerin buluş­ma nok­tasıdır. Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup sayesinde guletler yelken yapa­maz tabusu yıkıldı. Bölgede­ki yat üre­tim teknolo­jisi dünya ile ente­gre hale gel­di. Ter­sanede mühendisler çalıştırıl­maya baş­landı. Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup içinde barındırdığı, hem ticaret, kültür, deniz­ci­lik, doğa, insan ve çevre öğeleriyle sürdürülebilir bir etkin­lik haline gel­di. Bodrum’u tüm dünyaya onurla ve gururla tanıtıy­or ve bize bu guru­ru yaşatıy­or­lar. Biz de git­tiğimiz her yerde biz­im The Bodrum Cup’ımız var diy­oruz.

Muğla Büyükşe­hir Belediye­si Ulaşım Daire Başkan­lığı Ter­mi­naller Otopark­lar Şube Müdürü Atil­la Küçükala, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlh­an Ersan ve Deniz­cil­er Derneği Başkanı Erol Erdoğan düzen­le­nen basın toplan­tısın­da konuş­ma yaparken, Deniz ve Ticaret Odası Yöne­tim Kuru­lu Üye­si Doğan Güneri ve TÜRSAB Bodrum Yürütme Kuru­lu Başkanı Yük­sel Aslan da katılım gös­ter­di.

Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup’ın bu yıl­ki pro­gramı aşağı­da yer alıy­or:

Amer­i­can Hos­pi­tal The Bodrum Cup’a bu yıl Türkiye’nin tanıtımın­da Amerikan Has­tane­si, Yalıkavak Mari­na, Four Sea­sons Hotel, Opet, Tüpraş, Anadolu Sig­or­ta, Ford Oto­san, Metro, Gas­tronometro, Hapimag Resort Sea Gar­den, neredekal.com, The Lux­u­ry Net­work, Türk Hava Yol­ları, San­ta Maria Novel­la, Arven­to, Bar­baros Yacht­ing, Bodri­um Otel, DE Yatçılık, Edi­tion OTEL, EskiCeshme Otel, Man­dalin Bar, Off Gümüşlük, Parkım Ayaz, Sandi­ma Otel, Smart Out­door, Spek­tr Butik Otel, Veli Bar, Women TV, Zai, T.C. Kültür ve Tur­izm Bakan­lığı, T.C. Genç­lik ve Spor Bakan­lığı, T.C. Ulaştır­ma ve Altyapı Bakan­lığı, T.C. Muğla Valil­iği, T.C. Muğla Büyükşe­hir Belediye­si, Bodrum Belediye­si, Sahil Güven­lik, T.C. Bodrum Ticaret Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Bodrum Deniz­cil­er Derneği, TÜRSAB, Türkiye Yelken Fed­erasy­onu, Deniz Büro Müdür­lüğü, Güm­rük Müdür­lüğü, Bodrum Liman Başkan­lığı ve Era Bodrum Sail­ing Club spon­sor olarak destek veriy­or.

Exit mobile version