GARDIROP MAGAZİN

Altı farklı tatil rotası

Fest Travel’ın yap­tığı anket sonu­cu­na göre 2019’un en çok dikkat çeke­bile­cek altı rotası.

Etiy­opya

Hem Omo Vadisi hem de klasik güz­ergâhı ile Etiy­opya keşif tutkusu ile besle­nen gezgin­lerin göz ardı edemediği bir adres. 2019’da da bu özelliğini koruy­a­cak gibi duruy­or.

Kayıp Kıta Mada­gaskar

Mada­gaskar, doğal güzel­lik­leri, hiçbir yerde görüle­meye­cek can­lıları ile keşfedilmeyi bekleyen bir kayıp kıta.

Hakkari — Şır­nak — Cizre

Ülkem­izde 2018’in keşfedilmeyi bekleyen yıldızı Tunceli oldu. Yine de 2019’un dikkat çeke­cek yeni rotası Hakkâri‑Şırnak-Cizre ola­cak gibi.

Umman

Efsanevi deniz­ci ve kâşif Sinbad’ın ülke­si yavaş ve ses­sizce gezgin­lerin dikka­ti­ni çek­m­eye devam ediy­or. Ara­bis­tan Yarı­madasının incisi, dip­siz çöl deni­z­leri, büyü­leyi­ci sahil­leri, dra­matik dağları ve mer­ak uyandıran tar­i­hi ile Umman’ı keşfet­meli.

Pak­istan

Ren­kli kamy­on­larının hey­beti, sıcak insan­ları ile Pak­istan çok az gezginin görme fır­satı yakalayabildiği bir ülke. Hiç şüphesiz lis­tenin de en önem­li güz­ergâhı. İndus Vadisi’nin efsanevi görkem­i­nin, Pakistan’ın coşkusunun ve eşsiz kültürünün tüm gezgin­lerin dikka­ti­ni çeke­ceğe ben­ziy­or.

Romanya

Bizce Avrupa’nın göz ardı edilen ülkelerinden biri Romanya. Oysa­ki kültürü, coşkusu ve renkliliği ile nefes kesiy­or, her gideni hayrete düşürüyor ve ‘bu kadar yakın­da olan bir yere neden daha önce gitmed­im’ dedirt­iy­or. Drakulas’ı, Gotik mimarisi, tıka basa tapı­nakları, Tuna Deltası’nın güzelliği,  Avrupa’nın en iyi korun­muş vahşi yaşamı görülm­eye değer.

Exit mobile version