GARDIROP MAGAZİN

Alp Kavasoğlu: “Hayallerimi gerçekleştirmek için cesur bir adım attım!”

Düny­a­ca ünlü markalar­dan ve önem­li makyaj sanatçıların­dan eğitim­ler alan ve bu birikim­leri­ni Türkiye’de­ki kuaför­lere ve makyaj artist­leri için özel eğitim­ler düzenley­erek aktar­masıy­la başlıy­or onun serüveni. Alp Kavasoğlu’nun hay­al­leri­ni gerçek­leştirmek için attığı cesur adım­lar başarı hikayesinin temel taşları.

Sosyal medya­da ne zaman fark edildin ve asıl sıçra­manı ne zaman, nasıl gerçek­leştirdin?
Ben­im makyaj alanın­da yap­tığım sıçra­ma daha önce­sine dayanıy­or. Orta Doğu Teknik Üniver­site­si Sosy­olo­ji ve Felsefe bölüm­leri­ni bitirdik­ten son­ra Türkiye’nin önem­li güzel­lik merke­z­lerinden birinde Eğitim ve Artis­tik Direk­tör­lüğü yap­tım. Bu süreçte ayrı­ca düny­a­ca ünlü markalar­dan ve makyaj sanatçıların­dan eğitim­ler aldım. Aldığım eğitim­ler­den son­ra Türkiye’de­ki kuaför­lere ve makyaj artist­ler­ine eğitim­ler düzen­le­m­eye başladım. 4 yıldır da May­belline New York Türkiye Makyaj Artisti olarak pro­fesy­onel hay­atı­ma devam ediy­o­rum ve May­belline ailesinin bir parçası olduğum için çok mut­luyum.

Aslın­da hep yap­mak iste­diğim şey buy­du, her ne kadar fark­lı bir yoldan iler­lemiş olsam da yap­mak iste­dik­ler­i­mi ve hay­al­ler­i­mi gerçek­leştirmek için cesur bir adım attım. İyi ki de atmışım!

Sosyal medyayı en aktif kul­lanan isim­ler­densin, ne tür içerik­ler üretiy­or­sun?
Günümüzde artık sosyal medyanın gücü gerçek­ten de tartışıl­maz boyut­lara ulaştı. Herkes beğendiği, tarzını, stili­ni örnek aldığı kişi­leri gün­lük olarak takip etmeyi çok seviy­or, ben de öyle! Vlog­ger­lar ve blog­ger­lar sayesinde artık tüketi­cil­er makya­ja çok daha ilgili, trend­leri çok daha yakın­dan takip ediy­or­lar ve onların makyaj uygu­la­malarını seyred­erek kendi­leri de kolay­ca bu uygu­la­maları yapa­bilmeyi öğreniy­or­lar. Ben de vlog­ger­lar­la bir­lik­te pro­jel­erde yer alıy­o­rum, ve bir­lik­te çok eğlenceli, çok öğreti­ci içerik­ler oluş­tu­ruy­oruz.

Sıradan bir günün nasıl geçiy­or, nasıl bir ortam­da çalış­mayı ter­cih ediy­or­sun?
Biliy­or­sunuz ben­im 2 tane çocuğum var Sushi ve Gigi, sabahları kalkıp önce çocuk­larımı gezdiriy­o­rum. Dışarı­dan döndük­ten son­ra o gün çekim­im varsa hazır­lanıp hızlı­ca çekim­ime gidiy­o­rum. Çekim­leri, makya­jları yaparak bitirdik­ten son­ra spo­ru­ma gidiy­o­rum. Günün yorgun­luğunu ve stresi­ni atmak için de eve döndük­ten son­ra genelde kendi­mi bil­gisa­yarımın başın­da dizi ya da eğlenceli vide­o­lar izlerken buluy­o­rum. Çalışılan alan­ların geniş ve aydın­lık olması biz make up artistler için çok önem­lidir. Bu yüz­den ben de geniş bir masa ve güzel bir ışık altın­da çalışırken kendi­mi çok daha rahat hissediy­o­rum.

Sosyal medya hesabını yöne­tirken hay­atını en fazla kolay­laştıran teknolo­jik alet ve/veya uygu­la­ma hangisi?
Herkesin hay­atın­da fazla­ca yer edin­miş olan cep tele­fon­ları ben­im de sosyal medya hesaplarımı yönet­mek için olmazsa olmazım. Insta­gram ve YouTube’u aktif bir şek­ilde kul­lanıy­o­rum. Onun dışın­da Youtube vide­o­larını yap­mak için kul­landığım bil­gisa­yarım, kam­er­am ve kur­gu için kul­landığım pro­gram­lar da hay­atımı kolay­laştıran teknolo­jik şey­lerin arasın­da önem­li bir yere sahip.

Şu sıralar hayran­lık duy­duğun veya sana en çok ilham veren kişi(ler)?
Çok hayran­lık duy­duğum ve bana ilham veren isim tabi ki Pat Mcgrath. Ken­disi makya­jın annesi olarak kab­ul ediliy­or. Zat­en ken­di çıkart­mış olduğu palet­lerin adını da moth­er­ship olarak koy­du. Bence dünyada­ki tüm make up artist­lerin ilham alması gereken bir kadın. Çünkü gus­to­su ve yeteneği çok değer­li.

Bu sene kendine hediye etmek iste­diğin üç şey?
Los Ange­les Seya­hati, yurt dışın­da güzel bir kişisel eğitim, Pat McGrath’in bütün makyaj kolek­siy­onunu topla­mak

Bu aralar hay­atının ana teması olan müzik hangisi?(müzisyen, grup, albüm veya şarkı adı ola­bilir)
Hay­atımın ana teması olarak adlandıra­may­a­cağım ama Edis­’in son çıkan albümü An’ı çık­tığı gün­den itibaren sev­erek din­liy­o­rum. Onun dışın­da Kalben’in de yap­tığı şarkıları zevk­le din­liy­o­rum.

Şim­di sıra­da ne var?
May­belline New York ile uzun süredir devam eden işbir­liğimiz önümüzde­ki dönemde de devam ede­cek. May­belline New York’un dinamik, trend­leri takip eden ve mod­ern bir ruhu var. Bugüne kadar pek çok başarılı pro­j­eye imza attık. Önümüzde­ki dönemde yeni pro­jeler­im­ize hız kesme­den devam ede­ceğiz. Geçtiğimiz senel­erde olduğu yine May­belline New York spon­sor­luğun­da gerçek­leşen New York Moda Haf­tası, bu yıl da ajan­dam­da önem­li bir yer tutuy­or. Tabi ki May­belline New York ile Makyaj Şehirde’ye değin­meden geçe­meye­ceğim. Gerçek­leştirmek­ten büyük keyif aldığım Makyaj Şehirde pro­jem­iz tüm hızıy­la sürüy­or. Makyaj, moda ve trendlere dair aradığınız ne varsa hep­si key­i­fli soh­betler eşliğinde plat­for­mu­muz­da ele alınıy­or.

Exit mobile version