GARDIROP MAGAZİN

Alkollü ortamlarda nasıl davranmalı

Alkol­lü içk­il­er, dünyanın her yerinde yemek kültürünün bir alt alanı. İş toplan­tılarının ve özel dav­et­lerin de vazgeçilmezi. Yemek ile işin kesiştiği nok­ta­lar­da yöneti­cil­er ya da müş­ter­il­er­le bir­lik­te alkol alındığın­da davranışların kon­trolü önem kazanıy­or. Tabii, böyle­si ortam­lar­da bulunurken uyul­ması gereken kural­lar olduğunu unut­may­alım.

Yemek yemek, içki içmek, dav­etlere katıl­mak, toplan­tılar­da bulun­mak ve daha birçok şey kişil­iğini­zle, yaşam şek­lin­i­zle daha doğrusu kim olduğunu­zla ilgili birçok önem­li ipu­cu verir. Aslın­da bir­bir­im­iz ile ilgili fikir edin­mem­izi sağlayan psikolo­jik bir oyun­dur. Çok özen­le hazır­lan­mış bir masanın çevresinde kimi zaman hay­atımız­da özel bir yeri olan kişiyle yemek yer ve alkol alırız. Kimi zaman da iki saat süren bir toplan­tı sonun­da pro­jel­er yaratıla­bilir hat­ta ortak­lık­lar kuru­la­bilir. Bu çerçevede içki içilen ortam­lar bir iş toplan­tısın­dan kok­teyle uzanan çeşitli biçim­lerde düzen­lenebilir. Gün­lük hay­atın akışın­da, iş toplan­tılarının önce­den belir­len­miş ve yaygın kab­ul gör­müş kural­lar­la düzen­len­mesi işleri kolay­laştırıy­or. Ancak işin içine alkol girdiğinde bu tür toplan­tıların yöne­ti­mi öngörülmeyen zor­luk­ları ortaya çıkar­ması olası hale geliy­or. Çünkü yöneti­ci-çalışan ya da hizmetv­eren-müş­teri ilişk­i­lerinde kural­ların belirlediği akış tek tek bireyler açısın­dan alkolün rahat­latıcı ya da daha iler­len­mesi halinde, kon­trolü kay­bet­tire­bilen özel­lik­leri nedeniyle aksaya­biliy­or. Dolayısıy­la bu tarz süreç­lerin yöne­ti­minde kişil­er daha kar­maşık kon­trolü kay­bet­tire­bilen özel­lik­leri nedeniyle sorun­lar­la karşılaşıla­biliy­or.

Alkol­lü yemek­lerde dikkat edilme­si gereken kural­lar;

Eğer alkol alıy­or­sanız, bil­m­eniz gereken en önem­li kur­al, “Ken­di­nizi kötü his­set­memek için kon­trol­lü içm­eniz” gerek­tiğidir. Hem ken­di­niz hem de ortam­da bulu­nan diğer insan­lara huzur­su­zluk ver­memek için alkol sınırını aşmayın.

 

 

Exit mobile version