GARDIROP MAGAZİN

Akıllara zarar Hindmarch’lar Beymen’de

Joseph Fashion Show Ready to Wear Collection Spring Summer 2016 in London

Hatır­layan­lar ola­cak­tır ama hatır­la­mayan­lar için 2007 yılın­da “I’m not a plas­tic bag” slo­ganıy­la tüm dikkat­leri üzer­ine çek­mişti. Anya Hind­march’ın 2016 İlkbahar/Yaz Kolek­siy­onu’­nun ‘excu­lu­sive’ olarak sunul­duğu pop-up mağaza­sın­da Hind­march’ın tasarım­ları­na dokun­mak artık mümkün:)

Kre­atif, karak­ter­is­tik, ren­kli ve eğlenceli tasarım­ları dışın­da lüks markanın tasarım­cısını biraz tanı­mak isteye­ceğinizi düşünüy­o­rum. Hat­tı zatın­da ken­disi lüks markalar arasın­da saygı duyu­lan çok yaratıcı biri. Ve bu saygıyı hakediy­or da.
Hind­march ilk mağaza­sını 1987 yılın­da Londra’da kur­du. Bugün 45’i aşan mağaza­sı bulunuy­or ve glob­al bir mar­ka haline gel­di. New York, Lon­dra ve Tokyo Hinmarch’ın ami­ral yer­leri. Hatır­layan­lar ola­cak­tır ama hatır­la­mayan­lar için 2007 yılın­da “I’m not a plas­tic bag” slo­ganıy­la tüm dikkat­leri üzer­ine çek­mişti.

Ayrı­ca Lon­dra Moda Haftası’nda ilk aksesuar defile­si düzenleyen ve bunu etk­i­leyi­ci bir şova dönüştüren kişi ünvanı­na sahip. Hindmarch.’ın yaratıcılığı, şovları ve zekası övgüye değer görülüy­or.

Bu bil­gi­leri pay­laşıy­o­rum çünkü hep­imizin çan­ta­lara ne kadar para har­cadığını tah­min ediy­o­rum. Zaman­sız aksesuar­larımızın arasın­da olmasın­dan çok keyif ala­cağımız inanıl­maz eğlenceli, bir o kadar da estetik çan­ta­lar.

2016 İlkbahar/Yaz Klek­siy­onu desen­ler, soyut çizgiler ve grafik baskılara dair yepyeni keşi­fler­le dolu. Gökkuşağı moti­flerinden gülen surat­lara ve elmas figür­ler­ine; modanın gülüm­setmesi gerek­tiğine inanan Anya, kolek­siy­on­larının oyun­cu ruhunu en kaliteli işçi­lik­le tamam­lıy­or.

Çan­ta­larını en çok sev­en­lerin başın­da Ageli­na Lolie, Kate Moss, Anne Hat­t­away ve Reese With­er­spoon gibi isim­ler geliy­or.

Peki Bu çan­ta­ları almak için doğru sebep ünlü­lerin omu­zların­da olması mı? Kıs­men evet diye diye­bil­i­riz. Ama daha ziyade Anya Hid­march çan­ta­ları­na neden para har­ca­manız gerek­tiği­ni mer­ak ediy­or­sanız Bey­men mağazaları­na gidip incelediğinizde, cev­abı çok net bir şek­ilde anlay­a­cak­sınız!
Bir kere gerçek­ten çok entere­san dere­cede neşeli ve yaratıcı, pop-up tasarım­lar. Dümdüz siyah bir elbiseyi Hind­march bir clutch’la tamam­ladığınız­da ne söyle­mek iste­diği­mi çok daha iyi anlay­a­cak­sınız:)

Markanın kabart­ma sticker’ları alameti farikası. Sticker’lar ayrı olarak da satılıy­or.
Bazı mod­ellerde kul­lanılan püskül fer­muar detayı her yıl daha yaratıcı fikir­ler­le geliştir­il­erek tasar­lan­mış.

Oldukça lüks detay­lar­la süslen­miş iki askı kul­lanılan çan­ta­lar­da askıların biri çan­tay­la aynı ton­da diğeriyse kon­trast esnek askı özel­liğine sahip. Bu kadar ince işçi­lik, özen ve estetik mod­el­lerin yaratıcısı Anya Hind­marc tasarımı çan­ta­lar işte bu yüz­den pahalı. Ve işte bu yüz­den çok müdavi­mi var:)

https://www.beymen.com/kadin-brand-anya-hindmarch-33075

http://www.anyahindmarch.com/

Öğren­cil­er­den ilham alarak tasar­ladığı etiket baskılı çant­lar sadece baskı değil üç adım­lı teknik kul­lanılarak çalışılmış. Kabart­ma sticker’larla işlen­miş çan­ta­lar court­ney püskülü ile tamam­lan­mış ve usta­ların 8 saat­lik el işçil­iğin­den geçerek üretilmiş. Düşünün ki püskül, lüks çan­ta­ların mini­cik bir detayı.


Çan­ta­lar­da kul­lanılan desen­ler yeni­likçi deri teknikleriyle bir­leştir­il­ince lüks ve ben­z­er­siz tasarım­lar ortaya çık­mış.

Exit mobile version