GARDIROP MAGAZİN

Air Force 1 x Raisa&Vanessa

Nike Air Force 1, 80’li yıl­lar­dan bu zamana kadar birçok sanatçı ve tasarım­cıy­la sayısız fark­lı edisy­ona büründü.

Fark­lı disi­plin­ler­den kadın­ları tasarım etrafın­da toplayan Nike, “Force is Female” pro­je­siyle Air Force Sage Low mod­eli­ni, Raisa & Vanes­sa ile sadece kadın­lar için yepyeni bir görünüme kavuş­tur­du.

Nike, sporun engel­leri yıkan, insan­ları bir araya getiren ve değişime öncülük eden yönüne olan inancı ile dünyada­ki her sporcuya yeni­lik sunarak kadın­lara ilham ver­m­eye devam ediy­or. Tüm dünyada­ki kadın­ların ken­di sınır­larını keşfetmesi, kendi­leri­ni geçmeleri için spor kültürünü yayarak onlara destek olan Nike, kadın­ların spor kültürünün gün­lük görünümde­ki ver­siy­on­ların­da da onlara ilham vere­cek tasarım­lar yaratıy­or. “Force is Female” pro­jesinde de bu söylemin altını çize­cek Türk tasarım­cılar­dan Raisa & Vanes­sa ile bir araya gelen Nike kadın­ların gücü ve özgür­lüğünü kut­luy­or.

Raisa&Vanessa markasının kre­atif direk­törü Vanes­sa ve Raisa Sason, bu işbirliğini; “Hep­imizin içinde dur­du­ru­la­mayan güzel ve kuvvetli bir ateş var. Kadın­ların gücüne inanıy­oruz. Biliy­oruz ki kadın­lar iste­diği takdirde dünya­da her şeyi değiştire­bilir. Ayağını sağlam basan kadın­lar için Nike Air Force Sage Low’u alev moti­fleriyle yeniden tasar­ladık. Bu iş bir­liğinin içinde yer almak­tan mut­lu­luk duyuy­oruz.” diye öze­tle­di.

Tüm sanatçılar, sporcu­lar ve yaratıcıların ilham verme gücünü vur­gu­layan aktris Berrak Tüzü­nataç ise kadın­ların güçlen­mesiyle yaratıla­cak dönüşümün dünyayı harekete geçire­ceği­ni dile getiriy­or.

Raisa & Vanessa’nın yeni kolek­siy­onunun sunumunda­ki güçlü kadın mesajını destekleyen Tek­van­do Avru­pa ve Dünya Şampiy­onu İrem Yaman ise gücün fizik­sel bir üstün­lük olmadığını aksine, can ver­mek, emek ver­mek, değer yarat­mak, iz bırak­mak olduğunu söyley­erek; ilham vere­bil­menin gücünü olduğunu vur­gu­luy­or.

Tri­at­let Esra Gökçek, “Force is Female”i kadın­ların kalı­plara kon­maya çalışıl­ması­na rağ­men ken­di­ni her şart­ta özgürce ve ken­di diliyle ifade ede­bilme­si, yapa­mazsın denileni inat­la yapa­bilme­si olarak ifade ediy­or.

Mod­el Deniz Tekin ise ilham veren ve özgür­lüğünün farkın­da olan kadın­ların gücün başarıy­la beraber geldiğinin farkın­da olduğunu söylüy­or.

Raisa & Vanes­sa tarafın­dan özelleştir­ilen Nike Air Force Sage Low silueti için, 4 Ekim 2018’den itibaren, nike.com/istanbul say­fası üzerinden yapıla­cak başvu­ru­lar üzerinden sınır­lı sayı­da kişi seçile­cek. Bu say­fa üzerinden seçilen kişil­er Raisa&Vanessa markasının kre­atif direk­törü Vanes­sa ve Raisa Sason ile gerçek­leştir­ile­cek work­shoplara katılarak ayakkabıları satın alma imkanı bula­bile­cek.

Exit mobile version