GARDIROP MAGAZİN

Gökçe Kömürcü’den “beauty to the bone”

2016 yılın­da ilk kap­sül kolek­siy­onunu sunarak GokceKo­mur­cu­Cos­mos markası ile tasarım hay­atı­na devam eden Gökçe Kömür­cü 2019 İlkbahar/Yaz kolek­siy­onunu sergile­di.

‘Kemik­ler­ine kadar güzel­lik’ mot­to­suy­la yola çıkan Gökçe Kömür­cü, İlkbahar/Yaz kolek­siy­onunu İst­anb­ul Moda Akademisi’nde hazır­ladığı mezu­niyet kolek­siy­onuy­la, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week İst­anb­ul SS19 New Gen defilesinde sun­du.

Kolek­siy­onun çıkışı sosyal baskı altın­da­ki birey­lerin eğil­im gös­ter­diği yeni nesil hastalık­lar üzer­ine bir inceleme ile başladı.

Günümüz insanının içselleştirmek­te zor­landığı ancak kaç­mayı da başara­madığı yapay bir ‘korku kültürü’ den ortaya çıkan, bir takım içsel ve fizik­sel hasar inceleme­si ile devam etti.

Kısaca özetle­mek gerekirse, “beau­ty to the bone” kolek­siy­onu, gelenek­sel ve diji­tal baskının, zaman­sız güzel­lik anlayışı üzerinde­ki etk­i­ler­ine dayanan bir temadan oluşuy­or.

Kolek­siy­onu şekil­lendirirken, güç unsu­runu bakışların­da taşıyan Fransa Kral­içe­si Marie de Medici’den ilham aldı.

Bunun yanı sıra anorek­siya rahat­sı­zlığı geçiren özel bir kadın­la röpor­taj yaparak tasarım­ları­na yön ver­di.

Günümüzde yaşanan diji­tal baskının gücüne dire­nen ve güzel­lik algılarını zor­layan güçlü kadın­lara ithafen oluş­tu­rul­muş bir kolek­siy­on ortaya çık­tı.

Kolek­siy­onun büyük bir çoğun­luğu triko parçalar­dan oluşuy­or. Desenden, üre­time kadar giden süreçte Nit Örme spon­sor oldu.

Kolek­siy­onun moda çekim­leri Balat’ta eski bir mahzende gerçek­leşti.

Exit mobile version