GARDIROP MAGAZİN

13. Contemporary İstanbul’dan notlar

13. Con­tem­po­rary Istan­bul, ön izlemede 11 bin 500’ün üzerinde dav­etliyi ağır­ladı.

Akbank ana spon­sor­luğun­da, fark­lı coğrafyalar­dan çağ­daş sanat örnek­leri­ni bir araya getiren 13. Con­tem­po­rary Istan­bul (CI), 19 Eylül tar­i­hin­de­ki ön izleme gününde 11 bin 500’ün üzerinde dav­etliyi ağır­ladı. 23 Eylül 2018 tar­i­hine kadar ziyarete açık ola­cak fuar­da, 54’ü yurt­dışın­dan olmak üzere 83 galeri, 400’ü yabancı 650 sanatçının yak­laşık 2 bin eseriyle yer alıy­or.

Bu yıl 13. Con­tem­po­rary Istan­bul 2018 (CI), Akbank’ın ana spon­sor­luğun­da, Lüt­fi Kır­dar Rumeli Salonu ve İst­anb­ul Kon­gre Merkezi’nde ön izleme günü ile kapılarını açtı.

Kültür ve Tur­izm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, fuara yurt­dışın­dan katılan gazete­cil­er­le öğle yemeğinde bir araya geldik­ten son­ra, fuarı ziyaret etti. Kültür ve Tur­izm Bakanı Ersoy ve eşi Per­vin Ersoy’a, Con­tem­po­rary Istan­bul Yöne­tim Kuru­lu Başkanı Ali Güre­li eşlik etti.

Con­tem­po­rary Istanbul’un 13. yılın­da da dünyanın fark­lı coğrafyaların­dan çağ­daş sanat seçk­i­leri­ni İst­anb­ul ve sanat­sev­er­ler­le bir araya getirdiği­ni belirterek, “Con­tem­po­rary Istanbul’un hede­fi, başın­dan beri, fuara katılan galeri sayısını artır­mak­tan ziyade, Seçi­ci Kurul tarafın­dan seçilen sanatçıların ve sanatın niteliği­ni yukarı çek­mek oldu. Bu anlayışımız, dünyadan da fuara kolek­siy­on­cu ilgisinin art­masını sağla­mak­tadır.

Nitekim geçen yıl­lara kıyasla, İstanbul’u ve fuarı ziyaret eden kolek­siy­on­cu sayısın­da önem­li bir artış oldu. Bu dünyadan İstanbul’a olan ilginin art­tığını ve şehrin sanat ortamının ilgiyi çek­er şek­ilde geliştiği­ni göster­mek­te­dir. Yurt­dışın­dan gelen kolek­siy­on­cu­ların yanı sıra Türkiyeli kolek­siy­on­cu­ların ve ziyaretçi­lerin ilgisi, bize hede­fler­im­ize yürürken doğru yol­da olduğu­muzu gös­teriy­or” dedi.

Özel dav­etlil­er ile yur­tiçi ve yurt­dışın­dan gelen gazete­ci­lerin ziyare­tine açık olan ön izleme gününde Con­tem­po­rary Istan­bul, 11 bin 500’ün üzerinde dav­etli ağır­ladı. Marl­bor­ough Gallery tarafın­dan Lüt­fi Kır­dar Rumeli Salonu ve İst­anb­ul Kon­gre Merkezi’nin gir­işinde sergile­nen Ahmet Güneştekin’in, ‘Ölüm­sü­zlük Odası’ adlı ensta­lasy­onu da fuar ziyaretçi­lerinin yanı sıra kamuya açık alan­da izleyi­cil­er­le buluş­tu.

Exit mobile version