GARDIROP MAGAZİN

T.A.G.G’dan #NotYours

T.A.G.G. İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onunun defile­si, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da Zor­lu Per­for­mans Sanat­ları Merkezi’nde gerçek­leşti.

T.A.G.G. markasının kuru­cusu ve tasarım­cısı Gökay Gün­doğ­du, İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onuy­la günümüzün en dikkat çeken toplum­sal sorun­ların­dan biri olan kadın­ların objeleştir­ilmesi­ni konu alıy­or.

#NotY­ours isim­li kolek­siy­on, kadın­ların dış görünüş­leri­ni dur­mak­sızın değiştirmesinin, beden­leri­ni sürek­li güzelleşme­si gereken bir pro­j­eye dönüştürmesinin ve bu süreçte plas­tik cer­rahinin belir­lenen genel geçer güzel­lik stan­dart­ları doğrul­tusun­da kadın­ları yürek­lendirilmesinin ve hat­ta bu stan­dart­ları day­at­masının altını çiziy­or.

Kadın­ların şid­det, cin­sel istismar ve aşağılan­maya maruz kalması­na baş kaldıran kolek­siy­on, gerçeküstücülük akımının en önem­li tem­sil­ci­lerinden René Magritte’in eser­lerinde kadın­ları objeleştiren eleştirel bakış açısın­dan ilham alıy­or.

Transparan kumaşların ağır­lık­ta kul­lanıldığı kolek­siy­on, teni direkt göster­mek­sizin tüm vücudu kaplay­a­cak şek­ilde tasar­lanan nude ton­ların­da­ki bodysuit’lerle, kadın bedeninin bir kur­gu olarak algılan­ması­na başkaldırıy­or.

T.A.G.G. İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onun­da kadın ima­jının fizik­sel bazı kod­lar­la öne çıkarıl­ması­na karşı duran maskülen çağrışım­lar, boyfriend ceketler, sigaret pan­tolon­lar ve box­er şort­lar­da vücut buluy­or. Kadın­ları daha dişi ve caz­i­beli kıldığı­na inanılan kır­mızı renk paleti, leop­ar desen­ler ve zarif dan­teller bir araya getir­il­erek, objeleştirm­eye başkaldırıy­or.

60’lı yıl­lar­dan beri, çocuk yaş­tan itibaren kadın­ların erişme­si gereken güzel­lik norm­larını day­atan Bar­bie bebeğin yan­sı­maları da kolek­siyon­da karşımıza çıkıy­or.

Bar­bie bebeğe özgün bir bakış açışıy­la atıf­ta bulu­nan par­lak fuşya trençkot ve par­lak sarı düğüm detaylı elbis­enin yanı sıra, payet­lerin hakimiyetinde­ki bronz-gold ceket pan­tolon takım­lar ve midi boy etek­ler ise genel geçer güzel­lik stan­dart­ları­na karşıt bir duruş sergiliy­or.

Kore­ografisi­ni Özgür İnanç Gülle’nin üstlendiği defilenin styling’i Kan­er Kıvanç’a ait. Mod­el­lerin saç tasarımı Makas ekib­inin, makya­jı ise MAC Cosmetics’in pro­fesy­onel makyaj artist­lerinin imza­sını taşıy­or. Kolek­siy­onu tamam­la­ması amacıy­la seçilen güneş gözlük­leri Gigi Hadid for Vogue Eye­Wear, ayakkabılar ise ELLE kolek­siy­onun­dan.

Defilenin sonun­da büyük ilgi uyandıran #istandup video­su­nun kur­gusunu ise Mesut Ulu­taş gerçek­leştir­di.

Exit mobile version