GARDIROP MAGAZİN

3. Tasarım Tomtom Sokakta 25.000 kişiyi ağırladı

Kendine özgü dokusuy­la sokağın ener­jisin­den ilham alan ve kültür­le yoğru­lan İstanbul’un en özel böl­gelerinden biri olan Tom­tom Mahalle­si, 19–22 Ekim 2017 tar­ih­lerinde üçüncü kez tasarımın zen­gin ve ren­kli dünyası ile yenilen­di.

Beyoğlu’nda tasarım ruhunu yaşat­mak ve daha geniş kitlelere duyur­mak ve Tom­tom Mahallesi’nin yaratıcı havasını güçlendirmek, yeni bir soluk getirmek amacıy­la Hakan Kodal, Bahar Korçan, Ser­ra Arıkök ve Ayşegül Temel inisiy­at­ifinde kuru­lan “Tasarım Tom­tom Sokak­ta” etkin­liğinin üçüncüsü 19–22 Ekim 2017 tar­ih­lerinde gerçek­leştir­il­di.

İlki geçen yıl Ekim ayın­da düzen­le­nen ve gördüğü büyük ilgi nedeniyle gelenek­sel olarak yıl­da iki kez düzen­len­me­sine karar ver­ilen Tasarım Tom­tom Sokak­ta; 19–22 Ekim 2017 tar­ih­leri arasın­da düzen­le­nen üçüncü etkin­liği ile Tom­tom Mahallesi’nin yaratıcı havasını bir kez daha güçlendir­di. “Ken­di­ni İzle” teması ile Türkiye’nin Ödeme Yön­te­mi Troy’un ana spon­sor­luğun­da düzen­le­nen 3. Tasarım Tom­tom Sokak­ta etkin­liği Tom­tom Kap­tan Sokak ve çevresin­de­ki mekan­lar­da 100 tasarım­cı, 50 sanatçı, 50 konuş­macı, 5 mekan ve 26 atö­lyeyi ziyaretçi­leri ile buluş­tur­du. Etkin­liği dört gün boyun­ca 25.000 kişi ziyaret etti.

Etkin­liğe katılan­lar söyleşi ve can­lı per­for­manslar eşliğinde moda, deko­rasy­on, grafik tasarım, müzik ve yeme-içme gibi bir çok kat­e­goride tasarım örnek­leri­ni keşfed­erken tasarım soh­bet­leri ve atö­lye çalış­maları ile pro­fesy­onel isim­ler­le buluş­ma imkanı yakaladı. Tasarımın değindiği fark­lı konu­lar ve özel söyleşil­erde; Lev­ent Erden, Ömer Madra, Özlem İki­ışık Barutçu, Sare Palas­ka, Cem Talu, Hande Akın, Özlem Gürs­es, Şah Yay­cı, Ecmel Ayral, Başak Pelis­ter, Ece Vahapoğlu, Günseli Kato, Zeynep Özçoban, Sevil Dol­macı, Prof. Dr. Cihan Uras, Prof. Dr. Gökhan Demir, Prof. Dr. Nuran Beşe, Semin Yal­man Yıl­maz, Özlem Tuna, Aylin Yazıcıoğlu, Arnaoud Decler­cq ve Meltem Biçer ziyaretçil­er­le buluş­tu.

“Ken­di­ni İzle” teması çerçevesin­de­ki etkin­lik, dört gün boyun­ca Tom­tom Mahallesi’nin önem­li yapıları ile ensta­lasy­on ve sanat pro­jeler­ine de ev sahipliği yap­tı. Etkin­lik için özel olarak düzen­le­nen ve küratör­lüğünü Bahar Korçan’ın yap­tığı Tom­tom Kır­mızı’nın ser­gi alanın­da 50’nin üzerinde sanatçının eser­leri sergilen­di. Tom­tom Kırmızı’da sanat ser­gisinin yanı sıra “Design Floor” katın­da; Diseno, Bis­cuit, Casa Inter­na­tion­al, dhoku, Kolek­siy­on markaları ve Mustafa Seven’in Faces of Earth ser­gisi katılım­cılar­la buluş­tu.

Fash­ion Design­ers Zone alanın­da sergile­nen araların­da Özlem Süer, Mehtap Elai­di, Arzu Kaprol, Tuvanam, Bahar Korcan’ın da bulun­duğu 14  moda tasarım­cının kolek­siy­on­ları ziyaretçil­er tarafın­dan ilgiyle izlen­di.

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markaları da özel pro­jeleri ile 3.Tasarım Tom­tom Sokakta’ya yer aldı. Pupa Apple bir tec­no cor­ner pro­je­si ile ziyaretçi­leri Apple tasarım dünyası ile buluş­tur­du. H&M x Erdem dünyası teaserı ile sür­priz bir deney­im sunarken, Vakko­ra­ma, Ves­pa, İnci Tasarım Tom­tom Sokak­ta özel kolek­siy­onu, Divarese 50, Somer­hing, Setre gibi ünlü markalar özel pro­jel­er ile etkin­lik­te yer aldı. Ayrı­ca Tom­tom Mahallesi’ndeki tasarım mağazaları ve galer­i­leri de katılım­cı nok­ta­lar olarak etkin­liğe dahil oldu.

Nardis Jazz Club Tomtom’da iki gece  caz per­for­man­sı sergilen­di. Le Cor­don Bleu & Man­ner, Şef Arnaoud Decler­cq mod­er­atör­lüğün­de­ki İst­anb­ul Tabağım Pale­tim Olsa workshop’u ile; Sun Flo­ral School, Fri­da Kahlo Çiçekleri workshop’u ile; Art’n Smile, Mut­lu­luk Küp­leri ile Tasarım Atö­lye­si ile pro­jede yer aldı. Ayşe Arman Pem­be İzler Derneği yararı­na saka­je­wa İyi­l­ik Kolyeleri’nin satışını gerçek­leştir­di. Ulaşım Spon­sor­ları Audi ve Lam­borgh­i­ni, dört gün boyun­da çeşitli nok­ta­lar­dan Audi Q2’ler ile ring yaparak, ziyaretçilere tasarımı deney­im­leme imkanı sun­du.

#tom­tom­dan­mi­lanoy­ape­ga­sus­la hashtag’i ile yapılan sosyal medya yarış­ması­na “Ken­di­ni İzle” temasını en iyi anla­tan video ve foto pay­laşım­ları ile katılan ziyaretçil­er arasın­dan iki kişi Pega­sus işbir­liği ile Milano Tasarım Haftası’na gidiş dönüş uçak bileti kazandı. Tüm etkin­lik boyun­ca Hopililere özel avan­ta­jlar ve ikram­lar da sunul­du.

Stant ve sokak içi yer­leşim­lerinde özel yeme-içme markaları­na da ev sahipliği yapan 3. Tasarım Tom­tom Sokak­ta, Gurme Lezzetler Tom­tom Sokak’ta ile bir­birinden özel lezzetlerin yanı sıra her gün düzen­le­nen DJ per­for­mansları ve can­lı müzik din­leti­leri ile ziyaretçilere ren­kli saatler yaşat­tı.

Etkin­lik­te ayrı­ca Tom­tom Design­hood lans­manı yapıldı. Tasarım Tom­tom Sokak­ta ile başlayan mahal­lenin dönüşümü pro­jesinin, Tom­tom Kırmızı’nın bir tasarım ve sanat plat­for­mu haline dönüşme­siyle bir­lik­te önümüzde­ki dönem tüm yıla yayılan yaratıcı pro­jelere ev sahipliği yapacağı müjde­si katılım­cılar­la pay­laşıldı.

Gelenek­sel TMD Tasarım Ödül­leri sahib­i­ni bul­du.

Birey­sel tasarım­cıların yanı sıra per­ak­ende sek­törünün tasarı­ma önem veren markalarının da bir araya geldiği etkin­lik­te, Tescil­li Markalar Derneği iş bir­liğiyle gelenek­sel olarak gerçek­leştir­ilen ‘Tescil­li Markalar Derneği Tasarım Ödül­leri’ de sahip­leri­ni bul­du.

TMD Jüri üyeleri tarafın­dan kazanan­ların belir­lendiği Tasarım Ödülleri’nde; “Özgün Logo Kat­e­gorisi Ödülü” Neo­ho­mosapi­en markasıy­la Ekin Anıl’ın, “Özgün Ürün Tasarımı Ödülü” Hooop The Bag markası ile Gizem Yücelen’in, “Genç Mar­ka Ödülü” ise Epi­dotte markası ile Ester Levi’nin oldu. Yarış­ma­da dere­c­eye giren isim­lere Swarovs­ki tarafın­dan tasar­lanan ödüller, 20 Ekim 2017, Cuma günü düzen­le­nen ödül töreninde Tescil­li Markalar Derneği Başkanı Hülya Aslan­taş tarafın­dan takdim edil­di.

Exit mobile version