GARDIROP MAGAZİN

2021 yılında bizi neler bekliyor

2020 yılın­da yaşadığımız olay­lar­dan son­ra 2021 yılın­da bizi nel­er bek­liy­or mer­ak ediy­or musunuz? Mire Melo Danış­man­lık Melis Yaman­lar, özgür­lüğün öne­m­i­nin anlaşıl­ması ve yeniden tanım­lan­masının konuşu­la­cağı 2021 yılının ener­ji­leri­ni kolek­tif açı­dan sizin için yorum­ladı.

2021 yılın­da Satürn ve Jüpiter’in kon­um­ları değişiy­or onlar dışın­da kalan Nep­tün, Plü­ton ve Uranüs’de burç değişik­liği yok, tutul­malar­da İki­z­ler Yay ay düğüm­lerinde devam ediy­or. Önem­li gökyüzü olay­ları içinde Satürn ve Jüpiter’in 2020 sen­e­si sonun­da Kova’ya geçme­si ile beraber 2021 yılı içerisinde Boğa bur­cun­da olan Uranüs ile yapacak­ları kare açılar, ardın­dan İki­z­ler Yay eks­enin­de­ki Ay ve Güneş tutul­maları. Tutul­malar­dan sadece biri 19 Kasım 2021’de Boğa bur­cun­da gerçek­leşe­cek Ay tutul­ması. Diğer tutul­malar 26 Mayıs 2021 Yay bur­cun­da Ay Tutul­ması, 10 Hazi­ran 2021 İki­z­ler bur­cun­da Güneş Tutul­ması, 4 Aralık 2021 Yay bur­cun­da Güneş Tutul­ması şek­linde gerçek­leşe­cek. Jüpiter 14 Mayıs 2021 – 28 Tem­muz 2021 arasın­da Balık bur­cu­na geçe­cek, 28 Tem­muz’­dan itibaren Kova’ya geri dönecek. Önem­li, sert Uranüs açıları da 18 Ocak 2021’de Jüpiter- Uranüs Kare­si, 17 Şubat 2021’de, 15 Hazi­ran 2021’de ve son olarak 24 Aralık 2021’de Satürn-Uranüs Kare­si…

Melis Yaman­lar, özgür­lüğün öne­m­i­nin anlaşıl­ması ve yeniden tanım­lan­masının konuşu­la­cağı 2021 yılını yorum­luy­or.

Gökyüzünde yaşanacak ener­ji duru­mu­na bakıldığın­da, bir bakı­ma 2020’daki bazı olay­ların devam ede­ceği­ni, fakat Uranüs’ün Jüpiter ve Satürn ile yapacağı zor­lu açılar­dan dolayı eski­den yaşanan olay­ların yeni aşa­malar­la önümüze gele­ceği­ni, bu olay­lara çözüm getiremediğimiz zaman zor­lu değişim­ler dönüşüm­ler yaşay­a­cağımızı söyleye­bilir­im.

Uranüs, eski görüş­lerin, tutum­ların, durum­ların, bakış açılarının, çürümüş ne varsa yıkıla­cağını anlatır. Bunu yaparken de aniden, ansızın, sür­pri­zli ve bek­len­medik bir şek­ilde yapar. Çok sağlam olduğu­na inandığımız şeyler bile aniden değişe­bilir ve yıkıla­bilir. Uranüs, Satürn ve Jüpiter etk­ileşim­leri sabit burçlar­da gerçek­leşe­ceği için bu yıkım kolay ve istek­li şek­ilde olmay­a­cak­tır. Sabit burçlar (Kova, Boğa, Aslan ve Akrep) adı üstünde olduğu gibi sabit olmayı, sabit kalmayı sev­en burçlardır, direnir­ler. Değişim ve dönüşüme esnek bak­ma­zlar, aslın­da birçok konu­da esnek değillerdir. Bu sebe­ple de yaşanacak bu yıkım ansızın bek­len­medik şek­ilde, zorun­lu ola­cak­tır.

Özgür­leşme isteği kolek­tifte arta­cak, bunun muhteme­len son dönem­lerde getir­ilen baskılar ve yasak­lar­la da ilgili olduğunu düşünüy­o­rum. Uzun zamandır süre gelen sis­tem­lerin işle­mey­işi fay­dadan çok zarar veriy­or olması, kitlelerin tep­ki­sine neden ola­cak. Kolek­tifte insan­ların olanı iyi okuyup, olanı ve ardın­da olanı anlayıp, birey­selleşme isteğinin arta­cağını öngörüy­oruz. Özel­lik­le Satürn Uranüs kareleri, Satürn tarafın­dan ifade edilen eski, köh­neleşmiş, yaşlan­mış olan, sınır­landıran, insanı aynı kalı­ba sok­maya çalışan düşünce ve sis­tem­lerin Uranüs tarafın­dan aniden yıkıl­ma tehlike­si ile baş başa

kalması demek­tir. Birey­sel har­i­ta­lar­da da bu kare açının etk­isi aynı pren­sip ile hareket eder. Geze­gen­lerin yarat­tığı psikolo­jik ihtiyaçları göz önünde bulun­durur­sak; Satürn statükoyu koru­maya çalışan, sis­tem getiren, disi­pline eden, hat­ta kısıt­layan, dar­al­tan ener­jilere sahip­tir, Uranüs ise tam ter­sine yeniyi, iler­lemeyi, özgür ve birey olmayı, sis­tem­leri yık­mayı anlatır. Satürn korku ve endişe yaratır, Uranüs ise bu hissiy­at­ları yıkarak özgür­leştirmek ister. Korkan birey köle olmuş birey­dir, konu ne olur­sa olsun, özgür­lüğüne kavuş­ması için bireyin korku­larını yık­ması, yen­mesi gerekir. Bu açının etk­isi ile yaşanacak süreç elbette kolay bir süreç olmay­a­cak­tır, kolek­tifte de birey­sel hay­at­lar­da da korkuyu yenerek özgür­lüğe kavuş­mak çetin mücadeleleri gerek­tire­cek­tir. Çünkü Satürn aynı zaman­da otorite­dir. Devlet­tir, babadır, patron­dur, hay­atımız­da­ki otorite kon­u­mun­da kim varsa o Satürn’dür! Bu süreçte Satürn kişi­lerin birey­sel özgür­lük alan­larını sınır­landır­maya, onları daha fazla korkut­maya çalışa­cak ve kon­trol altın­da tut­mak için elin­den geleni yapacak­tır. Korku insan üzerinde­ki en güçlü manipülasy­on aracıdır.

21 Aralık 2020 günü Satürn Jüpiter Kavuşu­mu ile başlayan 20 sene­lik yeni bir süreç, 2021 yılın­da gerçek­leşe­cek bu açılar ile beraber özgür­lük adı­na yeni adım­ların atıl­masını sağlay­a­cak. Hem kolek­tifte hem de birey­sel hay­at­larımız­da bu geze­gen­ler han­gi evlere dokunuy­or­sa, o alan­da özgür­leşme yaşay­a­cağız. Bu değişim rüz­gar­ları­na ek ener­ji de İki­z­ler ve Yay hat­tın­da gerçek­leşe­cek tutul­malar­dan gele­cek.

2021 Kova, Aslan, Boğa ve Akrep- sabit burçlar açısın­dan yoğun ve zor­lu ener­jilere sahip bir yıl ola­cak. Ardın­dan daha ılım­lı ama yine de değişik­lik ve dönüşüm yaşay­a­cak burçlar İki­z­ler, Yay, Balık ve Başak… Öncü burçlar Oğlak, Koç, Ter­azi ve Yengeç, Yengeç Oğlak hat­tın­da­ki tutul­malar ve Satürn, Plü­ton, Jüpiter üçlüsünün Oğlak’­ta olmasıy­la geçtiğimiz dönemde yaşay­a­cak­larını yaşadılar. Büyük sınavlar­dan geçtil­er, birçok konu­da tabiri caizse boy­larının ölçüsünü aldılar. Şim­di bu yaşadık­larının karşılığını görme vak­tin­del­er, bu sınavlar­dan ve öğretil­er­den başarılı şek­ilde geçtil­er ise ödül­leri­ni toplay­a­cak­lar.

Sabit burçlar, uzun zamandır değişip dönüşme­si gereken, bitmesi gereken hat­ta çürüme­sine rağ­men inat­la sürdürdük­leri ne varsa aniden yıkımı­na şahit ola­cak­lar. Aniden gerçek­leşen olay­lar, sür­priz gelişmel­er deney­imleye­cek­ler. Bu neden­le de onlar için sarsıcı, ani ve yıkıcı değişim­ler ola­cak. Fakat bu olan­ların hep­si onların hayrı­na ola­cak, uzun vad­ede değer­lendirdik­lerinde bu gerçeğe vakıf ola­cak­lar.

Birey­sel hay­at­larımız­da değişim ve dönüşümün uğra­may­a­cağı kimse aslen kalmay­a­cak. Har­i­ta­larımız­da Kova, Aslan, Akrep ve Boğa bur­cu­nun olduğu evlerde, aynı zaman­da İki­z­ler ve Yay burçlarının düştüğü evlerde değişime uğray­a­cağız. Sabit burçların denk geldiği evlerin konu­ları­na göre orada­ki bazı konu­lar aniden bite­cek, yıkıla­cak, değişe­cek ve özgür­leşe­cek. İki­z­ler ve Yay bur­cun­da olan evler­im­izde ise bir aydın­lan­ma gerçek­leşe­ceği için değişim ve dönüşüm­ler farkın­dalığımı­zla ve bil­inçli bir şek­ilde gerçek­leşe­cek.

Bunun dışın­da herkes yazdı ama bende kısaca dile getirmek istiy­o­rum, kolek­tifte muhtemel olarak bek­lediğimiz durum­lar, hissiy­at­lar ve olay­lar; eski düzen­lerin, inançların, önyargıların sorgu­lan­ması, yıkıl­ması, yeni düzen­lerin kurul­ma isteği, özgür­lüğün ve birey­sel­liğin ön plana çık­ması, teknolo­jik icat­lar ‚bil­im­sel gelişmel­er, deprem böl­gelerinde hareketlen­mel­er (deprem için ted­bir­lerin alın­ması şart bir sene 2021), ekonomik sınıflar arası mücadelel­er, protesto­lar, ayak­lan­malar, değer ve erdem sorgu­la­maları, daha çok mer­ak etmek, sorgu­la­mak, oku­mak, gerçeğe vakıf olma isteği, epis­teme yani bil­ginin öne­mi, IT, iletişim, eğitim, seya­hat gibi konu­lar­da değişik­lik­ler, para bir­im­leri ve diji­tal par­alar ile ilgili gelişmel­er, teknolo­ji neden­li hay­at tar­zların­da gerçek­leşe­cek değişim­ler, kültürel çeşitlilik­ler, fark­lı görüş, inanç, yaşam tar­zları ve felse­feler­ine saygı tale­p­leri, inanç / inançsı­zlık özgür­lüğü tale­p­leri, eşit­lik ve özgür­lük tale­p­leri, dünya çapın­da ticaret savaşları…

Gele­lim Covid 19 mese­le­sine… Hastalık elbette bir anda yok olmay­a­cak, fakat Nisan 2021 sonun­dan itibaren biz­lerin gün­de­minde bu şek­ilde olmay­a­cak. Bunun­la beraber küre­sel şek­ilde yaşadığımız hareket­si­z­lik Hazi­ran 2021’den itibaren düzelm­eye başlaya­bilir. Susu­zluğa ve kıtlığa dikkat etmeliy­iz, bu iki mese­le Covid 19’dan bile sıkıcı hale gelme potan­siyeli­ni taşıy­or.

2021 yılının hep­imiz için sağlık­lı, şanslı, uğurlu, ver­im­li ve anlam­lı geçmesi­ni diliy­o­rum. Yaşay­a­cağımız değişim ve dönüşüm­leri anla­maya çalış­malı, kucak­la­malıyız. İrademi­zin, aklımızın, vic­danımızın test edildiği gün­ler­den geçiy­oruz. Bizlere bahşedilen aklın, iradenin vic­danın kıymeti­ni bil­erek, dürüstlük yol­un­dan sap­ma­yarak, ego ve güç savaşları­na girmey­erek bu süre­ci en sağlık­lı, huzurlu ve din­gin şek­ilde geçirmem­iz dileğiyle…

Exit mobile version