GARDIROP MAGAZİN

1001 gece masalı gibi…

Mehtap Elai­di İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onunu, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da  Zor­lu Per­for­mans Sanat­ları Merkezi’nde sun­du.

Mehtap Elai­di, İlkbahar/Yaz 2019 sezo­nun­da düny­a­ca ünlü ede­bi eser 1001 Gece Masalları’ndan ve masalın kahra­manı Şehrazat’tan yola çıkıy­or.

Tasarım­cı #SORRYMYSTORY1001 ismi­ni verdiği kolek­siy­onunu, ken­disiyle beraber onlar­ca kadını mer­ak uyandıran hikayeleriyle kur­taran Şehrazat’a ve Şehrazat gibi güçlü nice kadın­lara ithaf ediy­or.

Günümüzde kadın­lar yal­nız­ca ken­di kur­gu­ladık­ları ve anlat­tık­ları hikayel­er­le ayak­ta kal­a­bildik­leri ölçüde güçleniy­or­lar ve erkek ege­men dünya­da kendi­leri­ni fizik­sel ve sözel olarak ifade ediş şekil­leriyle üç boyut­lu bireylere dönüşüy­or­lar.

Bu fikir­d­en yola çıkan #SORRYMYSTORY1001 kolek­siy­onu her kadı­na ken­di­ni, ken­di iste­diği gibi anlat­ma fır­satı sunuy­or: Tutku­lu bir iş kadını, eksantrik bir şehirli ya da gizli bir hay­alper­est…

Kolek­siyon­da­ki hacim­li ve sert kumaşlar cesur ve iddi­alı kadın­ları işaret ederken, volan­lar ve drapel­er ise herkesin için­de­ki roman­tik yöne hitap ediy­or.

Mehtap Elai­di tasarım ekibi tarafın­dan tasar­lanan özel nakış desen­leri ve işlemel­er kumaşlar­da, manşetlerde ve yakalar­da masal­sı bir görünüm yaratırken, göm­lek­ler­le ceketlerde­ki maskülen ve rahat form­lar zıtlık oluş­tu­ruy­or.

Kolek­siy­on Doğu’nun gizem­li çöl­lerinden ilham­la gündüze gön­derme yaparak beyaz ve kum ren­k­leriyle açılıy­or.

Pötikare ve kır­mızı çizgili kumaşlar, kiremit kır­mızısı ipekler­le devam ederken gün­batımının büyüsü kolek­siy­onu kapla­maya başlıy­or.

Kapanış­ta karşımıza çıkan lacivert ve gümüş parçalarsa geceyi ve yıldı­zları tem­sil ediy­or. 1001 Gece Masalları’nda da dile getir­ildiği üzere, “Çünkü masal­lar geceleri anlatılır.”

Kolek­siy­ona eşlik eden turkuaz aksesuar­lar Şehrazat’ın en güçlü yetisi olan ‘mer­ak uyandırma’ya gön­derme yapıy­or.

Kolek­siy­onun tek turkuaz parçası olan payetli elbise ise kur­tardığı onlar­ca kadın arasın­dan Şehrazat’ı işaret ediy­or.

1001 Gece Masalları’nın görsel dilinde kul­lanılan çerçevel­er­den hareke­tle, 1001 Nights eserinde yer alan Kay Nielsen’a ait suluboya illüs­trasy­on­ların­dan yola çıkan çerçevel­er de podyu­ma taşınıy­or.

Mehtap Elai­di tasarım ekib­inin yeniden yorum­ladığı çerçevel­er, her kadının var oluş çabasının için­de­ki ken­di kişisel hikayesi­ni ve güçlü bir şek­ilde bu hikayeyi sahiplen­mesi­ni tem­sil ediy­or.

Mehtap Elai­di, eksantrik fısıltılar taşıyan, hem kültür­ler arası hem zaman­lar arası tezat­lar­la güçle­nen bu kolek­siy­onuy­la “Şim­di sıra sizde” diy­or, “alin mikro­fon sizin, hikaye başlasın…”

Kore­ografisi­ni Öner Evez’in üstlendiği defilenin saç tasarımı Makas ekib­ine, makyaj NARS Cosmetics’in pro­fesy­onel makyaj artist­ler­ine, styling ise Ece Öğütoğulları’na ait. Defilenin müzik düzen­leme­si Cihangir Aslan imza­sı taşıy­or.

Mehtap Elaidi’nin 1001 Gece Masalları’ndan esin­le­nen yeni kolek­siy­onu için çöl kızılı ton­ların­dan ilham alı­narak gözlerde kızıl bakırın hakim olduğu bir görünüm yaratıldı. Yanaklar­da ise gün batımını anım­sa­tan sıcak ton­lar ter­cih edil­di.

Defilede kul­lanılan makyaj ürün­leri;

Ten: Narsskin Mul­ti-Action Hydrat­ing Ton­er, Narsskin Opti­mal Bright­en­ing Con­cen­trate, Pure Radi­ant Tint­ed Mois­tur­iz­er Broad Spec­trum SPF 30, Radi­ant Creamy Con­ceal­er, Radi­ance Primer SPF 35

Yanak: Taj Mahal Blush, Olympia Con­tour Blush

Göz: Smudge Proof Eye­shad­ow Base, Black Moon Vel­vet Eye­lin­er, Auda­cious Mas­cara, Casi­no Bronz­ing Pow­der, Fren­zy Dual Inten­si­ty Blush

Kaş: Brow Gel

Dudak: Iso­la Bel­la Satin Lip Pen­cil

 

Exit mobile version