GARDIROP MAGAZİN

10 soruda Kicktes

“10 soru­da Kick­tes” KICKTES sis­te­mi hakkın­da mer­ak edilen tüm konu­ları Pilates ve Per­son­el Train­er Eğit­meni Fatoş Yakut’a sor­duk.

1. Fatoş Yakut kimdir? Bize biraz anlatır mısınız?
Ben 1995 Diyarbakır doğum­luyum. Esasen Ody­ometris­tim. 5 yılı aşkın bir süredir de spo­ra gönül ver­miş pilates ve per­son­el train­er eğit­meniy­im.

2. Spo­ra olan ilginiz ne zaman başladı?
Çocuk­luğum­dan beri sporla iç içey­im, ilkokul ortaokul ve lise dönem­ler­imde öğret­men­ler­im­izin de yön­lendirdiği kadar voley­bol, bas­ket­bol oynardım. Bel­li bir zaman­dan son­ra önce­lik­leriniz fark­lılaşıy­or. Üniver­sit­ede ody­ometri bölümünü okudum fakat öyle bir şey ki bu işin ben­im için doğru bir iş olmadığını içimde bir yer­lerde hep biliy­or­dum. İşimi yaparken mut­lu olmak ben­im için çok önem­liy­di. Nitekim mezun olduk­tan son­ra spo­ra yöneldim ve bu ben­im istek­le yap­tığım tek mesleğim oldu. Bu sek­tör­le tanış­ma­ma vesile olan ve beni bu yol­da iler­lem­eye teşvik eden ablam Diyetisyen Mehtap Yakut oldu. İyi ki de etmiş diy­o­rum şim­di bakın­ca.

3. Daha önce Amerika’da uygu­lanan bir sis­te­mi uyarla­yarak Türkiye’ye kazandırdınız. Bize biraz sis­temin içer­iğin­den bahsede­bilir misiniz?
Değişen ve dönüşen bir dünyanın içinde spor yap­ma teknikleri ve metod­ları da değişiy­or malu­munuz. Sürek­li günceli takip etmek zorun­dasınız. Çağı yakala­mak zorun­dasınız. Çünkü çağı yakala­mak aslın­da hay­atın ken­disi­ni yakala­mak demek. Her geçen gün biraz daha kar­maşık­laşan bizi strese sokan ve hızla akıp giden gün­lerin içinde spor aslın­da ruhu­muzu da din­lendirdiğimiz ve stres ata­bildiğimiz bir şey de olmalı. Bunun için fark­lı şeyler yap­ma ihtiy­acı hissediy­or insan. Bu sis­temde ben­im bu yeni­lik ihtiy­acını gider­m­eye olan arayışım­dan kay­naklandı. FY Kick­tes ile kardiyo sis­tem­ine fark­lı bir soluk getirdik diye­bilir­im. Bunu pilates ile bir­leştirdik. Özel­lik­le Kick­boks yaparken hem çok keyif alıp, stres atmamı sağlayan, hem de oldukça fazla ener­ji har­cadığımı ve bunun vücud­um­da­ki olum­lu etk­i­lerinin yük­sek ölçüde fazla olmasını fark etmem, beni bu spor dalı­na daha fazla mer­ak­la ve heye­can­la yönelme­mi sağladı. Bunu insan­lar­la tanıştır­mak, özel­lik­le kadın­ların bu sis­tem ile tanış­masını ve beden­lerinde­ki etk­i­leri­ni görmeleri için oldukça sevdiğim ve güvendiğim bu sis­tem.

4. Kim­ler Kick­tes yapa­bilir?
Kick­tes dediğimiz sis­tem, pilates ve kickboks’un beraber har­man­landığı key­i­fli ve bol ener­ji har­catan aynı zaman­da kas sis­tem­i­ni iyileştiren, esneten, uzatan ve güçlendiren bir sis­tem. Bu neden­le cid­di sağlık prob­le­mi olmayan ve yaş aralığı fark etmek­sizin her birey yapa­bilir.

5. Kick­tes ile kilo ver­ilir mi?
Kick­boks; kardiyo dediğimiz sis­tem 30 dakika­da kadın­lar için tasar­lanan, genel savun­ma, temel denge, for­munuzu geliştirmek, kalbinizi attıra­cak, zih­ninizi boşal­ta­cak ve vücud­unuzu hay­al ede­bile­ceğiniz­den daha hızlı değiştire­cek bir kardiyo yani kilo ver­m­enizi destekleyen aktif ve etk­ili bir sis­tem. Kardiy­oya dair bildiğiniz her şeyi unutun ve kalp atışınızın sesi­ni duyun diye­bil­rim. Pilates; omur­ga sağlığınıza iyi gelen denge ve koor­di­nasy­on yetinizi geliştiren, her seferinde bedeninizde yeni keşi­fler yapacağınız, daha çok esneme, incelme odak­lı bir spor çeşi­didir. Kick­boks ile har­man­landığın­da vücud­unuz­da olan değişim­leri çok kısa sürede gör­m­eniz kaçınıl­maz.

Kicktes; bu iki efsane sporun harmonisi. Biz yaparken çok eğleniyoruz.

6. Bir Kick­tes sean­sı kaç daki­ka ve haf­ta­da kaç gün yapıla­bilir?
Kick­tes kardiyo sean­sı sadece 30 daki­ka sürmek­te, 30 dakikalık hit vuruş ile nabzınızı art­tıra­cak, yağ yıkımınızı devr­eye soka­cak ve bunun yanı sıra kas gru­plarınızı güçlendirip zih­ninizi boşal­ta­cak ve sizi for­ma soka­cak haf­ta­da en az 3 gün yapıla­bilir.

7. Aşırı kilo­lu olan­lar Kick­tes yapa­bilir mi?
Kick­boks kardiy­onun temel hede­fi kişinin ide­al kilo seyir­ler­ine daha kısa sürede ulaşıp bunu yaparken savun­ma becer­i­leri­ni geliştirmesi­ni sağla­mak­tır. Hit dediğimiz yani kişinin yağ yıkımını devr­eye sokup kilo ver­mesi­ni destek­le­mek amaçlı çok kısa sürede vücud­un­da muhteşem değişim­leri­ni yaşan­masını sağlar. Kick­boks kardiyo oldukça iyi bir şek­ilde kilo ver­m­enizi ve vücud­unuzu en kısa sürede her anlam­da for­ma sok­manızı sağlar.

8. Ne kadar sürede sonuç alırım?
Düzen­li aralık­lar­la yapılan kick­boks kardiyo ve pilates ikil­isin­den oluşan kick­tes sis­te­mi ile sadece 1 ayda çok cid­di değişim­ler yaşayıp bedeninizin for­ma girdiği­ni göre­bilirsiniz. Bunun yanın­da düzen­li ve sağlık­lı beslenip bunu destek­le­mek oldukça önem­lidir.

9. Hamilel­er Kick­tes yapa­bilir mi?
Hamilel­er için hamile pilate­si yap­maları bebek ve anne sağlığı, doğum esnasın­da ann­eye kolaylık sağlayıp doğum­dan son­ra daha kısa sürede bedenin topar­lan­ması için oldukça önem­li bir spor çeşi­didir. Hamilel­er kick­tes pro­gramı içerisinde hamile pilate­si kesin­lik­le yap­malıdır.

10. Neden uzman bir eğit­men eşliğinde Kick­tes yap­malıyım?
Temel olarak hede­fimiz insan bede­nine fay­da sağlay­a­cak kas gru­plarını güçlendi­re­cek, gün­de­lik hay­at­larını kolay­laştıra­cak ve daha kaliteli daha zinde bir hay­at yaşa­malarını amaçla­mak­tadır. Bun­dan dolayı yap­tırdığımız spor pro­gram­larının bireyde olum­suz etk­i­leri­ni önle­mek, en sağlık­lı şek­ilde sonuç almalarını sağla­mak için uzman bir eğit­men eşliğinde çalış­maları oldukça önem­lidir. Aksi takdirde oluşa­bile­cek sakat­lan­malar kaçınıl­mazdır. Bu yüz­den uzman bir eğit­men eşliğinde çalış­mak kesin­lik­le şart.

Exit mobile version